SRBIJA GA RAZOČARALA, A HRVATSKOJ SE DIVI: Bivši fudbaler Reala surovo iskren u oceni igara na Mundijalu u Kataru!
Mičel Salgado, Foto: EPA/Khaled Elfiqi

njegovo mišljenje

SRBIJA GA RAZOČARALA, A HRVATSKOJ SE DIVI: Bivši fudbaler Reala surovo iskren u oceni igara na Mundijalu u Kataru!

Za Španiju je nastupio 53 puta.

Objavljeno:

Legendarni desni bek Real Madrida i reprezentacije Španije Mičel Salgado (47) je istakao da ga je Srbija razočarala na Svetskom prvenstvu.

- Srbija je podbacila, očekivao sam da će biti mnogo ofanzivniji. Timovi s Balkana nisu superdefanzivni jer imaju kvalitetne igrače u napadu i veznom redu. Srbija je imala šansu za prolaz u osminu finala i propustili su je. Više sam nego razočaran njihovim nastupom, iznenađen sam što nisu uspeli - rekao je Salgado za "Al Džaziru Balkan".

S druge strane, Salgado se divi Hrvatskoj zbog uspeha koje su napravili poslednjih godina. - To je ekipa kojoj se treba diviti iz više razloga.Ta generacija je bila druga na prošlom prvenstvu, a na ovom su ponovo u četvrtfinalu. Imaju snažan pobednički mentalitet i to je neverovatno. Šta god da se desi protiv Brazila, to je generacija koja se pozdravlja od fudbala, dolazi nova, ali mora im se skinuti kapa za ono što su uradili u poslednjih deset godina - rekao je igrač koji je deset godina nosio dres Reala.

Fudbalska reprezentacija Hrvatske, Sport, Fudbal
foto: EPA/Neil Hall

Salgado je pohvalio i selektora Hrvatske Zlatka Dalića zbog odnosa s igračima i naglasio je kako je to jedna od najvećih razlika između Hrvatske i Srbije.

Tokom intervjua je govorio i o Ronaldu i skrenuo pažnju na njegovo ponašanje. - Ronaldo je veoma nervozan. Sve što čini u poslednje vreme je posledica te nervoze. Zna da se nešto menja, da ga život vodi u određenom pravcu, ali sam siguran da nikad neće odustati. Zna koliko je važan, ali problem je što vas život pomalo spušta na zemlju. Svima dođe trenutak kad padate, ali to njemu teško pada zbog posebnog ega kojeg ima. Mora se smiriti, trenutno prolazi kroz teške trenutke i biće mu teško se nositi s takvom situacijom, ali će morati da shvati da će doći trenutak kada će ga drugi zameniti. To će se desiti svima - rekao je Salgado.

Fudbalska reprezentacija Srbije
foto: Starsport©

Salgado je u dresu Reala od 1999. do 2009. godine nastupio 343 puta i osvojio je četiri titule prvaka Španije i dve Lige šampiona, a osim madridskog kluba u karijeri je igrao za Seltu, Salamanku, Blekburn i Independijente.

Za Španiju je nastupio 53 puta.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.