"NAJVEĆA SRAMOTA KOJU SAM VIDEO OD SUDIJA"! Bivši srpski fudbaler OPLEO zbog penala za Mesija (FOTO)
Sporan detalj i kontakt Ščensnog i Mesija, Foto: EPA/Georgi Licovski

BEZ DLAKE NA JEZIKU

"NAJVEĆA SRAMOTA KOJU SAM VIDEO OD SUDIJA"! Bivši srpski fudbaler OPLEO zbog penala za Mesija (FOTO)

Podsetimo, Vojćeh Ščensni odbranio je Lionelu penal u 39. minutu pri rezultatu 0:0

Objavljeno:

Fudbalska reprezentacija Argentine pobedila je Poljsku 2:0 u poslednjem, trećem kolu grupe C Svetskog prvenstva u Kataru i osvojila prvo mesto.

Utakmicu je ipak obeležio promašen penal Lionela Mesija, kapitena "gaučosa", odnosno odbranjen jedanaesterac Vojćeha Ščensnog u 39. minutu.

Trenutak kada je Vojćeh Ščensni odbranio penal Lionelu Mesiju
Trenutak kada je Vojćeh Ščensni odbranio penal Lionelu Mesijufoto: EPA/RONALD WITTEK

Tada je rezultat bio 0:0, a po rečima bivšeg sudije Dejana Nedića njegov kolega iz Holandije Dani Makeli je podlegao pritisku da pokaže na belu tačku.

- Efekat, molim vas. Mesi je šutnuo loptu, efekat je viđen i nije trebalo da bude kaznenog udarca. Neverovatno za Danija Mekelija, koji slovi za jednog od petorice najboljih svetskih sudija... Bio sam ubeđen da kada je otišao da gleda ekran i kada je video ovo što ćemo sada videti, da je Mesi odigrao loptu. Lopta je krenula u gol aut i da je efekat postignut. Pogledajte, golman ide na loptu, slučajno, nije to strašno bilo. Smatramo, konsenzus je napravljen, da je oštećena Poljska - rekao je Nedić gostujući na RTS-u.

Dejan Nedić
Dejan Nedićfoto: Dragana Udovičić

Na to se nadovezao Rade Bogdanović.

- Ovo je sramota, najveća sramota koju sam video od sudija. Lepo ste objasnili, fenomenlano - efekat. Sramota - istakao je nekadašnji fudbaler.

Rade Bogdanović
Rade Bogdanovićfoto: Printscreen/youtube/BALKAN INFO - Zvanični kanal

O ovoj temi govorio je i akter i heroj događaja Vojćeh Ščensni.

- Rekao sam sudiji da sam dodirnuo Mesija, ali da to nije bio udarac. To nije bilo dovoljno za penal. Ipak, sudija je sve to video drugačije. I možda je i dobro, jer sam opet odbranio - našalio se golman Poljske.

Trenutak kada je Vojćeh Ščensni odbranio penal Lionelu Mesiju
Trenutak kada je Vojćeh Ščensni odbranio penal Lionelu Mesijufoto: EPA/Georgi Licovski

Pitali su ga i kako je znao gde će Mesi šutirati.

- Znao sam gde će šutirati, mada u prvi mah nisam bio tako siguran. U redu je, dobro se sve završilo, sve ovo uradio je ovaj tim. Ipak, zašto nisam bio siguran gde će Leo šutirati? Zato što u nekim situacijama gleda golmana u oči, a u drugima ne. Znao sam da ko hoće da šutira jako, da će to biti više na moju levu stranu. Video sam da se ne zaustavlja, krenuo sam u levo i odbranio - izjavio je Ščensni.

"LJUT SAM NA SEBE"... Mesi progovorio o promašenom penalu (FOTO)

Svestan je da je Argentina jači tim.

- Da su hteli, mogli su loptu da drže u nogama 90 minuta i da nam ne dozvole da im se približimo. Zanimljivo je igrati sa takvim timovima. Jednom u sto puta biste ih pobedili. Mi nismo uspeli, ali prvi put je da sam srećan posle poraza - zaključio je Vojćeh.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.