BAŠ LOŠE VESTI! Saudijac koga je NOKAUTIRAO golman ide na novu operaciju, OZBILJNIJE je nego što se mislilo
Udarac Al Šaranija, Foto: EPA/Noushad Thekkayil

katastrofa!

BAŠ LOŠE VESTI! Saudijac koga je NOKAUTIRAO golman ide na novu operaciju, OZBILJNIJE je nego što se mislilo

Uspeli da režiraju senzaciju, ali ovo definitivno kvari slavlje

Objavljeno: 10:09h

Saudijska Arabija je kreirala najveće iznenađenje u dosadašnjem delu Svetskog prvenstva, ali je i pretrpela težak udarac baš u meču u kojem je senzacionalno porazila Argentinu 2:1.

U tom duelu najdeblji kraj izvukao je Jaser Al Šarani, za kojeg je ovaj šampionat završen posle strahovitog sudara sa svojim golmanom.

Čuvar mreže Saudijaca Al Vais krenuo je visoko kako bi pokupio jednu loptu i kolenom udario nesrećnog saigrača direktno u glavu, a ovaj je pritom i nezgodno pao na tlo i udario glavom. Jasno je bilo odmah da je za njega utakmica bila završena, kasnije je potvrđeno da je izgubljen i za ostatak Mundijala, a sada je stiglo još loših vesti o njemu.

Jaser Al-Šarani, Mohamed Al-Ovais
foto: EPA/Noushad Thekkayil, Printscreen/Twitter

Naime, detaljnim pregledima utvrđeno je da je doživeo prelom vilice i kosti lica sa leve strane, a osim toga, stradala mu je i gušterača u koju je udarilo drugo golmanovo koleno!

Saudijac je odmah prevezen u bolnicu u Rijadu gde je podvrgnut prvoj operaciji, i to upravo na gušterači.Nove informacije o povređenom igraču javnosti je servirao selektor Saudijaca Erv Renar.

- Juče je imao prvu operaciju, ali to nije sve. Sada će se lekari pobrinuti za kosti lica, a biće podvrgnut nekolicini operacija - otkrio je selektor na pres konferenciji uoči utakmice sa poljskom reprezentacijom koja je na rasporedu u subotu.

Jaser Al-Šarani, Mohamed Al-Ovais
foto: EPA/Noushad Thekkayil

Tako je završila Al Šaranijeva avantura na Mundijalu u Kataru, ali on nije jedini arapski igrač koji se u prvoj utakmici oprostio od Svetskog prvenstva.

Pored njega, povređen je i Salman Al-Faraj, centralni vezni igrač, koji je mozak ekipe, a morao je napustiti teren u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena. Zbog povrede desne noge njega čeka pauza od nekoliko meseci.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.