"ZAMISLITE DA STE NAJBOLJI NA SVETU, ČUDA SU MOGUĆA"! Selektor Piksi poslao MOĆNU PORUKU IZ KATARA (VIDEO)
Dragan Stojković Piksi, Foto: Starsport©

"NE treba se predavati"

"ZAMISLITE DA STE NAJBOLJI NA SVETU, ČUDA SU MOGUĆA"! Selektor Piksi poslao MOĆNU PORUKU IZ KATARA (VIDEO)

Ne treba se bojati nikog, treba verovati u sebe, u svoju inteligenciju, pokazati karakter, timski duh, mi definitivno znamo da igramo fudbal, rekao je između ostalog Dragan Stojković

Objavljeno:

Dragan Stojković Piksi, selektor Srbije poslao je poruku Novaku Đokoviću pred put u Katar, a sada se oglasio po dolasku u zemlju domaćina Mundijala.

Strateg "orlova" govorio je o "orlićima" koji su 2015. godine na Novom Zelandu postali omladinski prvaci sveta i to uporedio sa sadašnjom situacijom.

Slavlje 'orlića' na Novom Zelandu pre sedam godina
Slavlje "orlića" na Novom Zelandu pre sedam godinafoto: AP

- Razmišljao sam o toj slici koja je impresivna, a istinita. Nije lažna, to je zaista nešto što se desilo. Ti klinci tada su postali prvaci sveta. Zamislite da ste najbolji na svetu, to je nešto što jednostavno ljudi mogu samo da sanjaju, a njima je to pošlo za rukom. I zaista je bilo impresivno gledati tu sliku i kad god sam u sportskom centru, neminovno je da se pogled baci ka toj slici, toliko vas čini ponosnim. Videćemo, ima vremena, a čuda su moguća - rekao je Stojković.

Nastavio je možda i najbolji fudbaler u istoriji naše zemlje u istom tonu.

- Treba biti optimista i ne treba se predavati. Fudbal je veoma prosta igra, kao i sve igre. Isti broj igrača, pod istim uslovima. Ko je bolji, teren treba da pokaže. Mi verujemo da možemo, da smo spremni da se suočimo sa takvim izazovima kakva su Svetska i Evropska prvenstva. Ne treba se bojati nikog, treba verovati u sebe, u svoju inteligenciju, pokazati karakter, timski duh, mi definitivno znamo da igramo fudbal, pokazali smo to u ovih godinu i po dana i to ga vrlo dobro igramo. Protivnicima neće biti lako. Šta može jedan meč da donese, to bi bilo neozbiljno davati prognoze. Navijači mogu da kažu želje, to je normalno. Mi moramo da idemo utakmicu po utakmicu, to je normalno. Mi od večeras razmišljamo o meču sa Brazilom - istakao je selektor.

Podsetimo, Srbija protiv "karioka" igra 24. novembra od 20 časova.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.