SVI SE SEĆAMO BEZDUŠNOG BRIHA, ALI NIJE ON JEDINI! Još jedan sudija SRAMNO JE POKRAO naš tim na Mundijalu (VIDEO)
Nečasni sudija Feliks Brih na utakmici Srbije i Švajcarske, Foto: Starsport©

I OD GOREG, IMA GORI

SVI SE SEĆAMO BEZDUŠNOG BRIHA, ALI NIJE ON JEDINI! Još jedan sudija SRAMNO JE POKRAO naš tim na Mundijalu (VIDEO)

Pored Nemca Feliksa, moramo se vratiti na dešavanja sa još jednog Svetskog prvenstva kada je ekipu vodio legendarni Vujadin Boškov

Objavljeno:

Fudbalska reprezentacija Srbije doputovala je u Katar na Mundijal na kjem će u grupnoj fazi igrati protiv Brazila, Švajcarske i Kameruna.

Pomenuta evropska selekcija budi bolne uspomene na Svetsko prvenstvo 2018. godine kada su "orlovi" poraženi 2:1 u odlučujućem meču, ali...

Detalj sa utakmice Srbije i Švajcarske
Detalj sa utakmice Srbije i Švajcarskefoto: Starsport©

Pri rezultatu 1:1 bezdušni bavarski advokat i sudija Feliks Brih u 71. minutu nije dosudio penal, iako su dva fudbalera rvački obarala Aleksandra Mitrovića.

Nije to bio prvi put da glavni arbitar režira put našeg nacionalnog tima na prvenstvu sveta, a stariji pamte Mundijal 1982. godine u Španiji.

I nisu zaboravili ime Danca Heninga Lunda Sorensena koji je u drugom kolu E grupe sudio meč domaćina i Jugoslavije u Valensiji na Mestalji.

"Plavi" su poveli u 10. minutu golom Ivana Gudelja, a četiri minuta kasnije sviran je penal koji fudbalerima "crvene furije" ni roditelji ne bi svirali.

Velimir Zajec falirao je jednog od igrača Španije, ali daleko van kaznenog prostora, ali je Sorensen smatrao da je to za udarac sa bele tačke.

Dragan Pantelić odbranio je jedanaesterac, ali se umešao Danac i ponovio penal zbog navodnog prevremenog ulaska u kazneni prostor.

Dragan Pantelić
Dragan Pantelićfoto: Printscreen/youtube/South Media

Huanito je pogodio za 1:1, a ovaj momak je samo nekoliko godina ranije bio pogođen flašom u glavu.

Na kraju domaćin je slavio golom Enrikea Saure u 66. minutu, a izabranici Vujadina Boškova završili su takmičenje u grupnoj fazi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.