PRVI SKANDAL U KATARU: Dancima pretili da će im slomiti kameru! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter@RasmusTantholdt

biće ovoga

PRVI SKANDAL U KATARU: Dancima pretili da će im slomiti kameru! (VIDEO)

Oni koji su bili među najglasnijima u kampanji protiv Katara jesu Danci, a tenzije su nastavljene i neposredno pred samo prvenstvo i to u Dohi

Objavljeno:

Kako se bliži Svetsko prvenstvo u Kataru, tako sve više rastu i tenzije, naročito između nekih medija sa zapada, koji negoduju protiv toga što ova država organizuje prvenstvo.

Mnogi su pozivali i na bojkot Svetskog prvenstva, zbog izgubljenih života mnogih radnika koji su radili na izgradnji stadiona i infrastrukture u Kataru, kao i zbog prava žena i LGBT osoba, čije su veze zabranjene u ovoj zemlji.

Oni koji su bili među najglasnijima u kampanji protiv Katara jesu Danci, a tenzije su nastavljene i neposredno pred samo prvenstvo i to u Dohi.

Naime, u Kataru su napadnuti reporteri danske televizije TV2, koja je radila prilog pred početak prvenstva.

Dve osobe u arapskoj tradicionalnoj nošnji su im oduzele kameru i sprečile ih da snimaju, uz pretnju da će im slomiti kameru.

Iako je novinar Rasmus Tandholt više puta ponovio da ima sva potrebna dokumenta za snimanje, Arapi nisu hteli ni da čuju i snimanje je prekinuto.

Novinar je kasnije istakao da su dobili izvinjenje od strane Katarske internacionalne medijske kancelarije, ali su se upitali da li će se ovo događati i drugim medijima.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.