PRVE REČI DEFANZIVCA ZVEZDE POSLE SPISKA ZA KATAR: Evo šta je Eraković imao da kaže!
Strahinja Eraković, Foto: Starsport©

prvi put na mundijalu

PRVE REČI DEFANZIVCA ZVEZDE POSLE SPISKA ZA KATAR: Evo šta je Eraković imao da kaže!

Eraković je takođe prošao i sve uzrasne kategorije reprezentacije Srbije

Objavljeno:

Defanzivac Crvene zvezde Strahinja Eraković nije krio oduševljenje činjenicom da se našao na spisku selektora Srbije za Svetsko prvenstvo.

Eraković je do sada ubeležio samo jedan nastup u dresu "orlova", a na terenu je proveo 15 minuta u Ligi nacija protiv Norveške.

- Velika mi je čast što ću imati priliku da predstavljam svoju zemlju na najvećoj fudbalskoj smotri na svetu. Drago mi je što moje partije u Crvenoj zvezdi nisu prošle nezapaženo i ono što mogu da obećam je da se neću ovde zaustaviti, već da će mi ovaj poziv biti još veći motiv da se iz Katara vratim kao bolji i iskusniji igrač. Zahvalio bih se ljudima iz kluba na podršci, preostaje nam još ta utakmica protiv Radnika, tako da su mi sve misli usmerene ka meču koji sledi, a posle toga ću da razmišljam o obavezama koje me čekaju sa reprezentacijom. Naravno, hvala i selektoru na pozivu, daću svoj maksimum da opravdam ukazano poverenje - poručio je Eraković.

Strahinja Eraković
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Talentovani defanzivac je rođen 22. januara 2001. godine i prošao je sve mlađe kategorije Crvene zvezde. U dosadašnjoj karijeri, ukupno je nastupio 85 puta za seniorski tim kluba iz Ljutice Bogdana, a debitovao je 1. avgusta 2020. godine u meču sa Novim Pazarom.

Eraković je takođe prošao i sve uzrasne kategorije reprezentacije Srbije, a svoj put u nacionalnom timu zaokružio je 2. juna 2022. godine kada je debitovao i za A tim u meču sa Norveškom.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.