"KAMERUN ĆE POBEDITI MAROKO I OSVOJITI MUNDIJAL"! Legendarni Eto PRETERAO pred SP u Kataru (FOTO)
Samjuel Eto, Foto: EPA/Yuri Kochetkov

LUPIO I OSTAO ŽIV

"KAMERUN ĆE POBEDITI MAROKO I OSVOJITI MUNDIJAL"! Legendarni Eto PRETERAO pred SP u Kataru (FOTO)

Maroko će u osmini finala izbaciti Španiju, kasnije Portugal i Francusku u polufinalu. Što se nas tiče, bićemo u eliminacionim borbama bolji od Belgije u četvrtfinalu i Senegala u polufinalu, kaže čuveni napadač

Objavljeno:

Legendarni Samjuel Eto jedan je od najboljih afričkih fudbalera u istoriji, osvajao je Ligu šampiona dvaput, ali kao funkcioner je malo preterao.

Nekadašnji napadač Barselone i Intera je predsednik Fudbalskog saveza Kameruna, a prognozirao je finale Mundijala njegove selekcije i Maroka!

Fudbaleri Kameruna
Fudbaleri Kamerunafoto: EPA/STR

Poprilično neutemeljeno ako se zna da su Kamerun 1990, Senegal 2002. i Gana 2010. godine stigli najdalje do četvrtfinala Svetskog prvenstva.

- Vidim da će pet afričkih reprezentacija proći grupu. Čak mislim da ćemo u finalu savladati Maroko - rekao je Eto za zvanični sajt takmičenja.

Objasnio je put oba nacionalna tima do finala i "Zlatne boginje".

- Maroko će u osmini finala izbaciti Španiju, kasnije Portugal i Francusku u polufinalu. Što se nas tiče, bićemo u eliminacionim borbama bolji od Belgije u četvrtfinalu i Senegala u polufinalu.

ORLOVI U EVROPI: Kostić CAR derbija Italije, a Gudelj Sevilje! Ristić za 3 minuta dao GOLČINU, Bleki srušio Dekija!

Dodatno uporište vidi u naučenim lekcijama iz prošlosti:

- Afrika je oduvek imala potencijal da se dobro pokaže na završnom turniru, ali dosad nismo uvek pokazivali sve što znamo. Vremenom smo sticali više iskustva, tako da verujem da neće biti samo puki učesnici, već da imaju kapacitet da osvoje trofej.

Samjuel Eto
Samjuel Etofoto: AP

Na kraju, šanse Kameruna uporedio je sa Interovim da osvoji Ligu šampiona 2010. godine.

- Sposobni smo da osvojimo Mundijal. Da biste to uradili nisu vam potrebna čudovišta ili vanzemaljci, ali jesu dobre pripreme, mentalna čvrestina i ludilo na teren. Baš kao što je imao Inter 2010 - zaključio je Eto.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.