OSTAVILA PREBOGATOG SULTANA ZBOG FEDERERA: Mirka je bila verena za Arapina, a Rodžer nije imao pojma!
Rodžer i Mirka Federer, Foto: EPA/Stringer

filmska priča

OSTAVILA PREBOGATOG SULTANA ZBOG FEDERERA: Mirka je bila verena za Arapina, a Rodžer nije imao pojma!

Danas imaju četvoro dece - bliznakinje devojčice i bliznace dečake

Objavljeno:

Miroslava Federer (44) je najpoznatija kao žena jednog od najuspešnijih tenisera sveta, još uvek sveže penzionisanog Rodžera Federera.

Mnogi govore da je ona mnogo više od žene bogatog sportiste i da on zapravo on svoj uspeh duguje njoj, a sam Švajcarac je svakom prilikom isticao da ništa ne bi postigao bez njene podrške i razumevanja.

Pravo ime joj je Miroslava Vavrinec (najpre Vavrincova) i s roditeljima je u Švajcarsku emigrirala iz Slovačke kada je bila dete. Zbog njenog imena i nadimka - Mirka - mnogi su mislili da ima veze sa Srbijom, ali to ipak nije istina.

Mirka Federer
foto: Profimedia

Ona je takođe bila prifesionalna teniserka, a počela je da igra na nagovor Martine Navratilove. Proglašena je i najutjicajnijom ženom Švajcarske.

Njen najveći uspeh bio je 76. mesto na svetu i to 2001, a samo godinu dana pre toga upoznala je svoju srodnu dušu, Rodžera Federera, na Olimpijskim igrama u Sidneju.

Najveća zanimljivost je da je Mirka u trenutku bila verena za bogatog arapskog sultana. Međutim, ipak je završila u zagrljaju osvajača 20 grend slem titula.

Mirka Federer, Rodžer Federer, Tenis
foto: EPA/ MARKUS STUECKLIN

Kada su uplovili u vezu, najveći rival Novaka Đokovića posle Rafaela Nadala nije znao da je ona verena, ali je Miroslava ubrzo veridbu raskinula. Tenisom je prestala da se bavi 2002. godine kada je povredila stopalo.

- Rodžer mi je bio najveća podrška dok sam se oporavljala od povrede. Vratio mi je moj teniski život. Kada je on pobeđivao, bilo je to kao da ja pobeđujem - rekla je Mirka ponosno.

Podsetimo, par se zakleo na večnu ljubav 2009. godine na intimnoj ceremoniji u Bazelu, Federerovom rodnomm gradu. Danas imaju četvoro dece: bliznakinje devojčice i bliznace dečake - Mila i Šarlen i Leo i Leni.

(Espreso/Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.