REAGOVAO I FBI: Nadali se da će Kurnjikovu videti golu, a na kraju bili žrtve prevare! (FOTO)
Ana Kurnjikova i Enrike Iglesijas, Foto: EPA/Andrew Gombert

neverovatna popularnost

REAGOVAO I FBI: Nadali se da će Kurnjikovu videti golu, a na kraju bili žrtve prevare! (FOTO)

U tom trenutku 2001. godine od prelepe Ane su bile traženije samo Dženifer Lopez, Šakira, Pamela Anderson i Britni Spirs

Objavljeno: 15:32h

U jeku slave je bila jedna od najčešće traženih osoba na internetu, bila je devojka kojoj su zavidele ostale devojke i lepotica koja je bila za mnoge idealna žena. Ipak, jedna priča ostala je malo poznata tokom godina, iako je upravo likom Ane Kurnjikove napravljen haos.

U tom trenutku 2001. godine od Ane Kurnjikove su bile traženije samo Dženifer Lopez, Šakira, Pamela Anderson i Britni Spirs.

Tu neverovatnu popularnost je iskoristio jedan student koji je za dva miliona zarazio milione računara. Proznao je roditeljima da stoji iza vriusa, a objavio nešto poput manifesta koji je podelio i na stranici posvećenoj Kurnjikovoj.

Naime, ljudima je je dolazio mejl sa porukom u kojoj je pisalo „Zdravo: Pogledaj“, a unutra je bio fajl „AnnaKournikova.jpg.vbs.“

Naivni ljudi su mislili da je u pitanju njena gola slika (u tom trenutku nisu bile ni poznate sve opasnosti interneta), a onda bi virus uradio svoje.

Nadali su se da će videti neku 18+ fotografiju seks simbola tog vremena, a umesto toga su svi njihovi podaci slati nazad 20-godišnjem studentu iz Holandije Janu de Vitu.

Pre toga je bila još veći virus „ILOVEYOU“ koji je brzo zarazio milione kompjutera i napravio štetu od 15 miliona dolara.

- Prošle sedmice sam pročitao članak s elokventnim naslovom: Virus ILOVEYOU nije ljude ničemu naučio. Ja mislim da jeste. I mislim da ćete se zbog brzine distribucije složiti sa mnom. Takođe, želim da kažem da nikome nisam želeo da naudim. Ali na kraju su krivi oni koji otvore aplikaciju - poručio je student.

Ubrzo se student predao policiji, bio je osuđen na četiri godine zatvora zbog distribucije zlonamernog softvera, a gradonačelnik Snik je virus ocenio kao „smešan“, a mladića je proglasio za talenta.

Na kraju je FBI poslao sudu dokaze da je napravio štetu od 166.000 dolara i pronašli su 55 žrtava virusa. Na kraju je dobio 150 sati društveno korisnog rada.

Prošlo je 20 godina od kada je odigrala poslednji meč i danas ima skoro 42 godine. Sa samo 22 godine je rekla zbog tenisu zbog bola u leđima. nije osvojila nijedan turnir, ali je uspela da dođe do Top 10.

Udata je za Enrikea Iglesijasa i sa njim ima troje dece – Nikolasa, Kusi i Meri.

Ostaće upamćena kao jedna od najlepših teniserki ikada koja zbog bolova nije mogla da ispuni puni potencijal.

Danas se uglavnom nalazi u izolaciji i često objavljuje fotografije dece, ali ne i sopstvene. Odlučila je da bude pomoć suprugu iz senke i retko kada se pojavljuje u javnosti.

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.