Novi Dragutin Topić, košarkaši, Tijana, Anja: Srbijo, ne brini, čeka te svetla olimpijska budućnost! (VIDEO)
Foto: Marina Lopičić/Saša Pavlić Koky/Fonet

Zemlja sporta!

Novi Dragutin Topić, košarkaši, Tijana, Anja: Srbijo, ne brini, čeka te svetla olimpijska budućnost! (VIDEO)

Ovo su sportisti od kojih mnogo može da se očekuje u Tokiju
Objavljeno:

Srbija je imala najbolje Olimpijske igre u samostalnoj istoriji, tačnije od raspada velike SFRJ. Osvojeno je osam medalja, od kojih dve zlatne, četiri srebrne i dve bronzane

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ekipni sportisti su još jedanput pokazali da su najveće blago koje ova zemlja poseduje, ali i nekoliko individualaca dokazalo je da kod nas čuči veliki talenat. A kako to obično biva, odmah po završetku jednog takmičenja, mi se okrećemo novim izazovima i razmišljanju o budućnosti!

Postoje li mladi sportisti zbog kojih će naša zemlja i na narednim Igrama biti ovoliko konkurentna? Naravno da postoje, a za neke od njih možda nikada niste čuli!

Ovo je lista nekih od njih, a kako se Igre budu približavale, pisaćemo i o novim licima, normalno!

Elzan Bibić

Klinja iz Novog Pazara od 17 godina koji je pre tačno mesec dana oborio nacionalni rekord star 43 godine na 5.000 metara. Ne kažemo da će biti novi Mo Farah, ali ko zna. Dugo nismo imali ovakvog takmičara!

Jasmin Halili

Klinac koga je komentator na ovim Olimpijskim igrama nazvao novim Dragutinom Topićem. Rođen je 1999. godine na Novom Beogradu, a bavi se skokom uvis. Iako, kao i većina naših atletičara nema savršene uslove za trening, pokazao je veliki potencijal!

Amela Terzić

Devojka rođena 1993. godine u Priboju. Trkačica na poludugačke staze od 800 metara do 3.000 metara. 2011. i 2012. godine proglašena je za najbolju mladu sportistkinju Srbije, a na ovim Igrama ostvarila je solidan rezultat plasmanom u jedno polufinale. Do narednih se očekuje da dođe u najbolje trkačke godine, pa se Srbi nadaju nekom uspehu i od nje.

Velimir Stjepanović

Popularni Velja osvajao je u ranoj mladosti velika odličja, kakvo je bilo i Evropsko prvenstvo na 200 metara delfinom. Plivač rođen u Abu Dabiju bio je uzdanica za ulazak u finale i ove godine, ali s obzirom da mu je tek 23 leta, na sledećim će biti daleko konkurentnij. Ko zna, i medalja je sasvim moguća stvar.

Anja Crevar

Onog prvog tmurnog dana Olimpijskih igara u Riju za srpske sportiste, jedina nas je koliko-toliko obradovala pored Karakaševića, pošto je završila u najboljih 20 na 400 metara mešovito za žene, ali sa svega 16 godina. Ona je i najmlađa na ovoj listi, tako da se od nje baš očekuju velika dela.

Košarkaši

Šta reći o ovoj temi? Iako nam stanje u klubovima nije baš najbolje, iako se novca nema koliko dolikuje ovom sportu, Srbija uvek iznedri najveće talente i na taj način prkosi bogatijim nacijama. Bogdanović, Nedović, Zagorac, Jokić, Dangubić, Jović itd, svi će oni biti u najboljim godinama kada na red dođe Tokio, a kada pročitate OVDE i kakve "zveri" se rađaju na našem košarkaškom nebu, biće vam u potpunosti jasno zašto ne treba da brinete.

Tijana Bogdanović

Iako ima svega 18 godina, devojčica sa osmehom koji je kupio svet je postala srebrna u tekvondou, pobedivši na putu do finala svoju idolku iz detinjstva, kinesku takmičarku Vu Đingju sa 17:7, da bi u finalu posle diskutabilne sudijske odluke ostala bez zlata! Zamislite samo šta će činiti na sledećim Igrama!

Vaterpolisti

Kao i košarkaši, tema o kojoj ne treba trošiti mnogo reči. Zlatni momci iz Rija, ekipa koja je objedinila apsolutno sve što se osvojiti može, a tim iz zemlje u kojoj su klubovi pred gašenjem. Iako se privatizacija ne nazire, kod nas u svakom gradiću postoji bar poneki trener svetske klase, koji će sigurno iznedriti nekog novog Fiću Filipovića, nekog novog Živka Gocića, ili Denisa Šefika. Izvinite, ali, očekujemo zlato, momci!

Olga Danilović

Da krv nije voda, pokazuje nam porodična loza jednog od najboljih srpskih košarkaša svih vremena, Predraga Danilovića. Njegova ćerka Olga već je postala juniorski šampion evrope u tenisu, pa je takođe jasno da je u pitanju veliki talenat i sportski borac. Nadamo se da će biti legitimna naslednica Jeleni i Ani, kao i da će nadmašiti njihove rezultate!

Ukoliko smo nekoga propustili, budite slobodni da nam u komentarima preporučite, predložite ili ukažete na neki još uvek nepronađeni biser srpskih sportskih borilišta!

(Aleksa Radosavljević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.