10 srpskih zveri iz zemlje košarke: Ovo su naslednici Tea, Bogdana, Bjelice... (VIDEO)
Foto: Saša Pavlić Koky/Fonet/Printscreen

Čeka ih svetla karijera

10 srpskih zveri iz zemlje košarke: Ovo su naslednici Tea, Bogdana, Bjelice... (VIDEO)

Ako se s njima bude radilo na pravi način, mogli bismo da imamo još jednu nerealnu generaciju

Objavljeno: 16:30h
Aleksa Radosavljević

6. Aleksa Avramović

Plejmejker od 192 cm iz Čačka. Nastupao je za mlađe kategorije Mladosti, da bi onda prešao u Borac, iz koga je kupljen u Vareze, pošto je prošle sezone u KLS bukvalno rešetao mreže i bio možda i najsenzacionalniji košarkaš cele lige. Davao je u proseku 20 poena po meču, uz šest asistencija. Uz pravo vođstvo, mogao bi da postane novi Miloš Teodosić. Imao je i utakmice u kojima je ubacivao preko 40 poena.

7. Aleksandar Aranitović

Igra na poziciji beka u timu Mega Leksa, kao pozajmljeni igrač Crvene zvezde. Rođeni brat mu je sad već bivši igrač Partizana Petar Aranitović (otišao u Španiju), a prošao je sve Zvezdine omladinske kategorije. Visok je 195 cm. Rođen je 1998. godine i ima fantastičan šut i prodor.

8. Novak Musić

Bio je najmlađi igrač Mega Leksa u prošloj sezoni. Igra na poziciji plejmejkera, a prošle sezone je u dresu Mege u juniorskoj Evroligi postizao u proseku 7 poena uz 3 asistencije. Visok je 189 cm, a rođen 1998. Odličan je u igri 1 na 1 i u piku. Pravi je vođa na terenu i stalno pritiska protivničke igrače u pokušajima da ukrade loptu.

9. Kenan Karahodžić

On je nastupao za mlađe selekcije Bosne i Hercegovine, ali je rođen u Bačkoj Topoli u Srbiji. Igra na poziciji krilnog centra, trenutno brani boje Unikahe iz Malage, gde je došao iz Klinikas Rinkona. Visok je 211 cm, a rođen je 1996. godine. Kenane, razmisli o tome za koju reprezentaciju ćeš da igraš. Zna se ko je najbolji na Balkanu :)

10. Vojislav Stojanović

On je bio MVP juniorskog evroligaškog turnira u Beogradu 2016. Igra beka/krilo, visok je 200 cm, a rođen je 1997. Trenutno nastupa za Orlandina Basket u Seriji A, a prethodno je branio boje Crvene zvezde i FMP na pozajmici. Osvojio je srebro na Evropskom prvenstvu za U16 reprezentaciju, kao i bronzu na Svetskom sa U17 (na istom turniru igrao je i Stefan Peno).

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.