Koliko će Srbija osvojiti medalja na sledećim Olimpijskim igrama u Tokiju? NULA!
Foto: Reuters

trežnjenje će biti bolno

Koliko će Srbija osvojiti medalja na sledećim Olimpijskim igrama u Tokiju? NULA!

Šta država Srbija i Ministarstvo sporta čine da se to spreči? Nema privatizacije u sportu? Pa, ko je nadležan za to?
Objavljeno: 16:01h

Slavni dani za srpski sport upravo teku.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Na upravo završenim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru naših je 103 sportista osvojilo 54 medalje. Praktično, svaki drugi koji je tamo otišao doneo je kolajnu.

Naravno, medalja je osam: dve zlatne (Štefanek i vaterpolisti), četiri srebrne (košarkaši, odbojkašice, kanuisti Zorić i Tomićević i tekvondo zmajica Tijana Bogdanović), dve bronzane (košarkašice i Ivana Španović).

Razočarali su Novak Đoković, strelci, Milica Mandić...

A kako stvari stoje s finansiranjem njihovog odlaska tamo i četvorogodišnjim pripremama za Olimpijadu? Ako slušate državu, ministra sporta i Davora Štefaneka, sve je u najboljem redu.

Para ima, pravilno se raspoređuju, za najzaslužnije najviše ima.

foto: Fonet

Hm. Da li je baš tako? Andrija Prlainović se ne slaže. Njemu i njegovim drugarima ajkulama u bazenu toliko toga je na duši. Od vožnje do Rija u trajanju od 33 sata u uslovima koji ne priliče vrhunskim sportistima, do sistemskog neulaganja u sport kojim se bave.

Uostalom, poslušajte Andriju, puno toga je kazao:

Nije samo Andrija kukao o tretmanu domaćeg sporta i domaćih klubova. I Božidar Maljković, proslavljeni košarkaški stručnjak i otac bronzane Marine, za španske medije dao je prilično sumornu prognozu glede stanja u košarci.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.