ATLETSKI PRAZNIK MOŽE DA POČNE! Ivana oduševljena kako sve izgleda, Duplantis najavljuje napad na svetski rekord!
Foto: Atletski savez Srbije

SVE JE SPEMNO!

ATLETSKI PRAZNIK MOŽE DA POČNE! Ivana oduševljena kako sve izgleda, Duplantis najavljuje napad na svetski rekord!

“Belgrade Indoor Meeting” održava se u ponedeljak 7. marta

Objavljeno: 13:55h

Atletski praznik u Beogradu može da počne. Mesec mart 2022. u srpskoj prestonici obeležiće dva atletska događaja koja će okupiti planetarne zvezde ovog sporta.

Uvertira za najveći sportski događaj ikada održan pod svodovima beogradske Arene, Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici koje je na programu od 18. do 20. marta 2022. biće takmičenje “Belgrade Indoor Meeting” koje je zakazano za 7. mart i tokom kojeg će svetski asovi osetiti bojiše na kojem će se 11 dana kasnije boriti za svetski tron.

Sedmi po redu miting „kraljice sportova“ u našoj prestonici, ove godine predstavlja nam se pod novim imenom i novim srebrnim statusom.

Učesnici “Belgrade Indoor Meeting”, najbolja srpska atletičarka, svetska šampionka u skoku udalj Ivana Španović Vuleta i olimpijski šampion u skoku s motkom Šveđanin Armand Duplantis izašli su pred sedmu silu u Štark Areni i izneli svoja očekivanja vezano za takmičenje koje ih očekuje 7. marta, kao i za sam svetski šampionat.

Ivana Španović Vuleta
foto: Atletski savez Srbije

- Arena ponovo izgleda spektakularno i mislim da će biti svi oduševljeni, sportisti, ljudi koji budu došli da prate. Biće to lepa uvertira za ono što sledi, kvaliteta takmičenja. Presrećna sam što sam zdrava i sposobna da se takmičim. Hoću da se na mitingu pirmaknem granici od 7,00 metara, da spremno dočekamo takmičenje, prijatelje iz sveta. Moj apel je da dođe što više publike i da svi gledamo u ponedeljak, a onda i za vikend sve ostale takmičare. Nadam se da će biti i više od jednog rekorda oboren u Areni - istakla je Ivana Španović Vuleta.

Olimpijski šampion, svetski rekorder 23- godišnji Duplantis, koji je srušio i rekord čuvenog Sergeja Bubke, drugi put u mladoj i zlatnoj karijeri pred srpskom publikom demonstriraće svo svoje umeće i čaroliju kojom pleni. Ako zabeleži novi “nebeski skok” Duplantisu će beogradska Arena doneti sedmo zlato u karijeri i ujedno prvo na SP u dvorani.

- Veoma sam srećan što sam ovde, drugi put sam ovde. Bilo je prošli put uspešno, bio sam blizu obaranja svetskog rekorda. U ovom trenutku sada, mislim da idem da rušim svetski rekord. To je moj fokus i cilj i prioritet, ne bih bio ovde da ovo nije mesto gde mogu da postavim svetski rekord. To je očigledno i zato sam ovde - poručio je zlatni dečko svetske atletike Armand Duplantis.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.