SPREMNI DA POGINU ZA UKRAJINU! Svi govore o izjavi Vitalija Klička! (VIDEO)
Foto: Printscreen/youtube/Sky News

sve za otadžbinu!

SPREMNI DA POGINU ZA UKRAJINU! Svi govore o izjavi Vitalija Klička! (VIDEO)

I brat gradonačelnika Kijeva, Vladimir, je od samog početka sukoba zadužio vojnu opremu svoje zemlje

Objavljeno: 09:46h

Iako je intervju za "Skaj Njuz" dao još krajem februara, izjava Vitalija Klička "da su ubili šestoro ljudi" tokom sukoba između Ukrajine i Rusije tek sada je odjeknula u svetskoj javnosti.

Mnogi su preneli da je upravo Kličko, koji je inače i gradonačelnik Kijeva, lično učestvovao u akciji i pucao, ali se čini da je nekadašnji bokser govorio o situaciji koja se dešavala na ulicama glavnog grada Ukrajine.

- Za nas je bezbednost naših čljudi glavni prioritet. Ali, takođe, pokušavamo da ulovimo napadače. Mnogo je snajperista na putu, niko ne bi trebalo da izlazi napolje - rekao je Kličko koji je na pitanje da li su te grupe pronađene rekao:

Vitalij Kličko
foto: Profimedia

- Sinoć smo ubili neke ljude, valjda šest ljudi. Ne brinem se za snagu ruske vojske, mi smo spremni da se borimo. Mi branimo svoje porodice, svoju zemlju, grad i budućnost.

I njegov mlađi brat Vladimir Kličko takođe je za "BBC" potvrdio da je "spreman da umre za Ukrajinu" i obojica su od samog početka sukoba zadužili vojnu opremu svoje zemlje. Nakon bokserske karijere, Vitalij je 2021. ušao u politiku, a već osam godina je kao gradonačelnik na čelu Kijeva.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.