NOVI SKANDAL KOJI ĆE OBELEŽITI ZOI: Utvrđeno je da je još jedna klizačica bila DOPINGOVANA!
Foto: Profimedia

NEVEROVATNO

NOVI SKANDAL KOJI ĆE OBELEŽITI ZOI: Utvrđeno je da je još jedna klizačica bila DOPINGOVANA!

Njoj preti oduzimanje zlatne medalje u ekipnom takmičenju, koje je održano pre nego što je objavljena laboratorijska analiza

Objavljeno:

Španska umetnička klizačica Laura Barkero postala je četvrta sportistkinja koja je pala na doping testu na Zimskim olimpijskim igrama.

Barkero je bila pozitivna na zabranjeni steroid klostebol, saopštila je Međunarodna agencija za testiranje.

Španska klizačica i njen partner Marko Zandron završili su na 11. mestu u konkurenciji parova. Agencija za testiranje je saopštila da je njen pozitivan uzorak dat nakon kratkog programa i da će slučaj razmatrati Sud za sportsku arbitražu.

Pored Barkerove, u Pekingu su pozitivni na doping testu bili iranski skijaš Hosein Šamšakija i dve Ukrajinke, skijašica Valentina Kaminska i takmičarka u bobu Lidija Hunko.

Petnaestogodišnja ruska takmičarka u umetničkom klizanju Kamila Valijeva bila je u centru pažnje tokom ZOI jer je uzorak koji je dala pre Igara bio pozitivan na zabranjenu supstancu. Vlijevoj je dozvoljneo da nastavi da se takmiči zato što joj godine daju dodatna prava u pitanjima protiv dopinga.

Njoj preti oduzimanje zlatne medalje u ekipnom takmičenju, koje je održano pre nego što je objavljena laboratorijska analiza.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.