SRPSKI ODBOJKAŠI SAZNALI IME PROTIVNIKA: Plava četa zna protiv koga će se prvo sastati u Moskvi!
Foto: Profimedia

zvanično

SRPSKI ODBOJKAŠI SAZNALI IME PROTIVNIKA: Plava četa zna protiv koga će se prvo sastati u Moskvi!

Prvi meč na šampionatu odbojkaši Srbije će odigrati 27. avgusta u VTB areni

Objavljeno:

Odbojkaška reprezentacija Srbije će takmičenje na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Rusiji početi duelom protiv selekcije Portorika.

Srbija će na Svetskom prvenstvu, koje je na programu od 26. avgusta do 11. septembra, igrati u Grupi A u Moskvi sa selekcijama Rusije, Tunisa i Portorika.

Prvi meč na šampionatu odbojkaši Srbije će odigrati 27. avgusta u VTB areni u Moskvi protiv Porotrika. Srbija će dan kasnije u drugom kolu odmeriti snage sa Tunisom, dok će u trećem kolu 29. avgusta, igrati protiv Rusije.

Na jubilarnom, 20. Svetskom prvenstvu u konkurenciji odbojkaša 24 ekipe će biti podeljene u šest grupa sa po četiri tima.

Mečevi prve faze će se igrati od 27. do 29. avgusta u Moskvi, Kemerovu, Jekaterinburgu, Ufi, Novosibirsku i Krasnojarsku. U Grupi B u Kemerovu će igrati Brazil, Japan, Kuba i Katar, a u Grupi C u Novosibirsku Poljska, SAD, Meksiko i Bugarska.

Utakmice Grupe D igraće se u Ufi, gde će se takmičiti Francuska, Slovenija, Nemačka i Kamerun. U Grupi E u Jekaterinburgu igraće Italija, Kanada, Turska i Kina, a u Grupi F u Krasnojarsku Argentina, Iran, Holandija i Egipat. Plasman u drugu fazu izboriće po dve prvoplasirane selekcije iz svih šest grupa i četiri najbolje trećeplasirane ekipe, koje će formirati četiri grupe sa po četiri tima.

Mečevi će se igrati od 2. do 4. septembra u Kazanju, Kalinjingradu, Sankt Peterburgu i Jaroslavlju.

U treću fazu takmičenja, koja uključuje i polufinalne i mečeve za plasman, izboriće šest selekcija, pobednici četiti grupe i dve najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Utakmice treće faze, kao i polufinala i mečevi za plasman biće odigrane od 7. do 11. septembra u Moskvi.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.