NOVI USPEH ZA SRPSKI DŽUDO: Nemanja Majdov se okitio srebrom u glavnom gradu Izraela!
Foto: EPA/Tamas Kovacs

lepo

NOVI USPEH ZA SRPSKI DŽUDO: Nemanja Majdov se okitio srebrom u glavnom gradu Izraela!

Sjajno se borio Nemanja u svom prvom nastupu nakon Olimpijskih igara u Tokiju

Objavljeno:

Nemanja Majdov je na takmičenju u okviru Grend slem turnira Svetskog tura u organizaciji Međunarodne džudo federacije (IJF) u Tel Avivu osvojio srebrnu medalju.

On je u finalu u produžetku zlatnim poenom izgubio od takmičara iz Azerbejdžana, Mamadali Mehdijeva.

Nemanja Majdov svoj nastup započeo je od 10.25 časova, a svoj prvi meč radio je protiv Ušangi Margijanija (Gruzija), nakon čega je redom dominantno pobeđivao Li Kohmana iz Izraela i Ivan Felipa Silva Moralesa sa Kube.

U finalnoj borbi protiv neugodnog takmičara iz Azerbejdžana, Mamadali Mehdijeva, Nemanja je u produžetku posle velike borbe izgubio zlatnim poenom.

Sjajno se borio Nemanja u svom prvom nastupu nakon Olimpijskih igara u Tokiju.

Nemanja Majdov
foto: EPA/Tamas Kovacs

Nemanja je učesnik druge kategorije Olimpijskog programa "Pariz 2024".

Naše džudistkinje, kategorisane sportistkinje u okviru Olimpijskog programa "Pariz 2024", Milica Nikolić i Andrea Stojadinov u kategoriji do 48kg završile su svoj nastup prvog dana ovog turnira.

Milica Nikolić ostvarila je plasman na 5. mesto. Ona je svoj nastup krenula sjajno, ostvarivši dve pobede, i to protiv Francuskinje Pont i Špankinje Figueroa. U polufinalu susrela se sa takmičarkom iz Italije, Frančeskom Milani od koje je izgubila. Ona se u meču za treće mesto borila za bronzanu medalju, ali je takmičarka iz Mongolije, Bavudorj ovoga puta bila bolja.

Andrea Stojadinov je sjajno otvorila svoje takmičenje. Ona je u svom prvom meču pobedila Belgijanku Luis Peti. U trećem kolu eliminacija susrela se sa Italijankom Milani koja je ovog puta bila uspešnija. Svoju šansu za bronzano odličje, Andrea je tražila kroz repesaž, ali Špankinja Figueroa dobila meč repesaža. U konačnom plasmanu, Andrea Stojadinov zauzela je 7. mesto.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.