DANCI SE REVANŠIRALI FRANCUZIMA I UZELI BRONZU: Na dodeli medalja posle meča smo videli jedan PRESEDAN!
Foto: EPA/Tibor Illyes

NEVEROVATNO ŠTA SE DESILO

DANCI SE REVANŠIRALI FRANCUZIMA I UZELI BRONZU: Na dodeli medalja posle meča smo videli jedan PRESEDAN!

U dodatnom vremenu Francusku je koštalo to što je u prvih pet mintuta postigla jedna gol i to uz zvuk sirene preko Kentana Maea

Objavljeno: 17:38h

Rukometaši Danske posle produžetaka pobedili su Francusku 35:32 i osvojili bronzanu medalju na EURO 2022.

Ni ovaj meč nije mogao da prođe bez drame na ovom "ludom" turniru u Mađarskoj i Slovačkoj, sada na radost Danske koja je došla do pete kontinentalne medalje, a četvrte bronze.

Stari rivali režirali su dramu iz koje su izašli kao pobednici Skandinavci i revanširali se Francuskoj za poraz na kraju druge faze, kada im je poraz bio nebitan.

Bez Mikela Hansena (nije bio u timu) i Matijasa Gidsela (povredio se na početku meča), dvojice najboljih igrača i koje su odmarali baš protiv Francuske i "otvorili" im put ka polufinalu, Dance je sačekala karma, ali su i nju preživeli.

1 / 5 Foto: EPA/Zsolt Szigetvary

Puno sreće su imali "galski petlovi" kada su izborili produžetak pogotkom Dike Mema, a da je lopta zakačila danskog igrača u bloku i prevarila Niklasa Landina.

U dodatnom vremenu Francusku je koštalo to što je u prvih pet mintuta postigla jedna gol i to uz zvuk sirene preko Kentana Maea.

Nakon meča pre dodele bronzane medalje, organizatori su i Francuzima dali medalju za četvrto mesto, što se desilo prvi put u istoriji rukometa.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.