HRVATI SE PRED DUEL SA "ORLOVIMA" BOJE 'FRANCUSKE KUHINJE': "Kauboji, isprašite PUNO lošije Srbe!"
Foto: EPA/Tibor Illyes

JEDNOM SE OPEKLI...

HRVATI SE PRED DUEL SA "ORLOVIMA" BOJE 'FRANCUSKE KUHINJE': "Kauboji, isprašite PUNO lošije Srbe!"

Komšijski mediji podsećaju svoje rukometaše na lekciju iz Tokija

Objavljeno:

Duel rukometnih reprezentacija Srbije i Hrvatske u 2. kolu Evropskog prvenstva je utakmica "biti ili ne biti" za obe selekcije kada je u pitanju plasman u narednu rundu.

Hrvati su u prvom kolu poraženi od Francuske rezultatom 27:22 i u slučaju lošeg rezultata protiv Srbije za njih bi takmičenje praktično bilo gotovo, a ono što brine tamošnju javnost jeste i gol-razlika.

Rukometna reprezentacija Srbije
foto: EPA/Tibor Illyes

Naime, hrvatski mediji su u strahu da, i ako slave protiv Srbije, Francuska ne bude ta koja će ih izigrati u 3. kolu. Kao što je to bio slučaj u kvalifikacijama za Olimpijske igre kada su "Trikolori" izgubili od Portugalije i tako "izbacili" Hrvate.

- "Francuska kuhinja" opet je moguća, Francuzi bi opet mogli da odigraju "u leru" i priušte sebi poraz od puno lošijih Srba kako bi izbacili Hrvatsku. Istina, ovaj put, za razliku od Monpeljea, i oni imaju šta da izgube, jer bi u tom slučaju u drugi krug ušli bez boda i verovatno bi morali da pobede sve, pa i Dansku, za polufinale. No, Trikolori svakako imaju samopouzdanje da to i mogu - piše hrvatski "24.sata.hr."

Sa prethodnog duela Francuske i Hrvatske
Sa prethodnog duela Francuske i Hrvatskefoto: EPA/Tibor Illyes

Napominje se da Kauboji treba da "ispraše" Srbiju sa više od pet golova razlike (dakle, bolje od Francuza) kako ne bi strepeli pred poslednje kolo, pogotovo što će oni svoj meč protiv Ukrajine igrati nešto ranije u odnosu na Francusku i Srbiju.

Podsetimo, u slučaju da sve tri ekipe budu imale identičan broj bodova, na kraju će odlučivati gol-razlika.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.