RUKOMETAŠI CRNE GORE U VELIKOM PROBLEMU: Pred put u Mađarsku imaju ogromne probleme sa zaraženim igračima!
Foto: Profimedia

baš kad ne treba

RUKOMETAŠI CRNE GORE U VELIKOM PROBLEMU: Pred put u Mađarsku imaju ogromne probleme sa zaraženim igračima!

Zanimljivo, Crnogorci će zbog pozitivnih testova u Mađarsku otputovati bez ijednog fizioterapeuta i doktora, ali će od srede neko biti sa njima

Objavljeno:

Bliži se Evropsko prvenstvo, a selektori većine reprezentacija već danima ne mogu da biraju najbolje, već najzdravije igrače.

Među selekcijama koje su u najvećem problemu zbog zaraženih igrača nalazi se reprezentacija Crne Gore.

Verovatno je jedina koja će na EP putovati bez šefa stručnog štaba, jer je Zoran Roganović opet bio pozitivan na testu za koronavirus, prenose podgoričke "Vijesti".

- Selektor nema simptome u poslednja četiri dana, pa će novo testiranje obaviti u utorak, nakon što ekipa preko Beograda otputuje u Debrecin. Postoji nada da bi mogao da bude negativan i da se već večeras uputi ka Mađarskoj, kako bi vodio tim na otvaranju takmičenja, protiv dvostrukog uzastopnog prvaka svijeta, Danske - pišu Vijesti.

Ali selektor nije jedina muka za crnogorske "lavove". Jedan od aduta nacionalnog tima, Miloš Božović, u ponedeljak je prvi put bio pozitivan na obaveznom PCR testiranju, što znači da je definitivno izgubljen za prve dve utakmice, protiv Danaca i Severne Makedonije.

Bek francuskog Istra bi saigračima, ako do tada bude negativan, mogao da se priključi tek u poslednjem meču Grupi A, protiv Slovenije.

I to samo ako taj duel bude kvalifikacioni, jer u glavnu fazu idu po dve selekcije iz svake grupe.

Pozitivan je bio i Nebojša Simović, ali je tako bilo i pre nekoliko dana, pa bi teoretski mogao da zaigra protiv Danske, jer bi od prvog "pada" na testu prošlo pet dana, koliko je EHF odredio kao obavezan razmak od prvog pozitivnog do negativnog testa.

Sa saigračima neće otputovati ni Stefan Čavor, jer se žalio na bolove u grlu i odlučeno je da odradi još jedan PCR test pre puta.

Ako bude negativan, putovao bi sa selektorom preko Beograda, dok bi u slučaju pozitivnog testa bio izgubljen za prvu fazu...

U avionu za Beograd će se, ipak, naći Mile Mijušković, koji je u ponedeljak na popodnevnom testiranju bio negativan, nakon što je na jutarnjem bio pozitivan.

Ali, veliko je pitanje u kakvom je stanju iskusni golman, jer je sedam dana bio bez ikakvih aktivnosti.

Od početka priprema problemi sa virusom su prisutni, sve je potpuno poremećeno, što priznaje i golman Nebojša Simić.

- Malo smo radili na taktici, a i to smo radili bez igrača, koji je važan za odbranu, pa momaka koji su bitni za napad. Pritom, konstantno smo bili u strahu od testova, razmišljali smo da će neko biti pozitivan, sve nas je to koštalo i atmosfere - iskren je Simić.

U takvom stanju, sa svega dva kontrolna meča i to na početku priprema, Crna Gora će u četvrtak igrati sa Danskom na startu takmičenja. - Zaista ne znam šta da očekujem i da li bi trebalo nešto da očekujem. Mislim da u uvom trenutku nismo adekvatan rival Danskoj i da bi fokus trebalo staviti na ostale dve utakmice. Danci su nedavno dobili Norvešku deset razlike, nemaju slučajeva zaraze. Biće skoro nemoguće igrati sa njima i da im pariramo - naglasio je Simić.

Ako selektor Roganović ne bude negativan na testu u utorak, utakmicu protiv Danske bi mogao da vodi direktor reprezentacije, Draško Mrvaljević.

Zanimljivo, Crnogorci će zbog pozitivnih testova u Mađarsku otputovati bez ijednog fizioterapeuta i doktora, ali će od srede neko biti sa njima.

Pitanje je samo da li fizioterapeuti koji već godinama rade sa njima, Andrija Damjanović i Hamza Mehović, ili neko drugi...

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.