EHF NEUMOLJIV: Srbija u prvoj fazi Evropskog prvenstva BEZ SELEKTORA I 2 PRVOTIMCA!
Foto: Rukometni Savez Srbije

problem

EHF NEUMOLJIV: Srbija u prvoj fazi Evropskog prvenstva BEZ SELEKTORA I 2 PRVOTIMCA!

Đerona i igrači će moći da zaigraju u druigoj fazi, ako se Srbija plasira u nju

Objavljeno:

Evropska rukometna federacija (EHF) ne popušta, drži se strogih bezbedonosnih uslova. Rukometaši koji su se zarazili virusom korona ne mogu da igraju minimum 14 dana.

To znači da će "Orlovi" u prvoj fazi Evopskog prvenstva u Segedinu da budu lišeni usluga selektora Tonija Đerone i reprezentativaca, golmana Vladimira Cupare i desnog krila Bogdana Radivojevića.

Toni Đerona, Bogdan Radivojević
foto: Starsport©

Juče je stigla vest da su se zarazili.

Oni mogu da budu deo reprezentacije tek od druge runde, naravno, ako se Srbije plasira na prva dva mesta u Grupi C u konkurenciji olimpijskog šampiona Francuske, evropskog vicešampiona Hrvatske i Ukrajine.

Nacionalnim savezima u utorak uveče je stiglo obaveštenje EHF-a, da rukometaši ne mogu da igraju dve nedelje od pozitivnog nalaza, da se ništa nije menjalo, prenosi Mocart sport.

Vladimir Cupara
foto: EPA/Valdrin Xhemaj

Ukoliko se rukometaši zaraze na samom Evropskom prvenstvu za njih je automataski završen šampionat.

U sličnoj situaciji su u Hrvatskoj. Na poslednjim testiranjima otkivene su pozitivni nalazi za Domagoja Duvnjaka i Luku Cindrića. Francuska je na početku priprema imala osam zaraženih, ali uskoro ističe tih 14 dana, pa bi Nikola Karabatić i drugovi mogli da igraju u Segedinu. Osim ove tri selekcije, virus korona se pojavio u redovima Švedske, Danske, Slovenije, Crne Gore…

Srbija prvi meč igra 13. januara sa Ukrajinom, dva dana kasnije sledi meč sa Hrvatskom i na kraju sa Francuskom. U odustvu Tonija Đerone, Srbiju bi u prvoj fazi Evropskog prvenstva mogao s klupe da predvodi pomoćnik španskog stručnjaka, nekadašnji trener Crvene zvezde, Žikica Milosavljević.

(Espreso/Mocartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.