Otvoreno pismo Vanji Udovičiću: Zašto ste precrtali najstarije sportsko društvo u Srbiji! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

BEZ DLAKE NA JEZIKU

Otvoreno pismo Vanji Udovičiću: Zašto ste precrtali najstarije sportsko društvo u Srbiji! (FOTO) (VIDEO)

Sadašnja uprava, koja je od prethodne nasledila milionske dugove, od 2013. godine više puta je molila za prijem sve nadležne institucije ali za ovo sportsko društvo niko nije imao sluha
Objavljeno: 21:30h

To znači da bez ikakve vlastite koristi ulažemo vreme, trud, kapital i najviše lični društveni autoritet u interesu očuvanja poverene nam društvene vrednosti. Najveći problem Radničkog su dugovi prema komunalnim kućama koji su se godinama gomilali. To su dugovi koji si nastali da bi se omogućili najosnovniji uslovi za trening beogradskoj omladini a sadašnja uprava je ipak štednjom i racionalizacijom obezbedila normalno funkcionisanje klubova u okviru društva. To podrazumeva treniranje i vaspitno pedagoški rad sa mladima.

To podrazumeva učešće na domaćim takmičenjima. To ne podrazumeva vraćanje lihvarski uvećanih dugovanja koja je pod sumnjivim okolnostima napravila prethodna uprava i dozvolila prethodna gradska vlast.

U poređenju sa situacijom koju je vaša vlada zatekla i merama koje ste preduzeli ,to bi značilo da bavljenje sportom i korišćenje objekata uskratimo ili svedemo na minimum članovima naših klubova, da isključimo struju i vodu a da prihodima od izdavanja slobodnih objekata u narednih nekoliko decenija namirimo potraživanja Elektrodistribucije i Vodovoda.Da li bi to uradila ,,sposobna’’ ili ,,podobna’’ uprava’’?

Od vašeg Ministarstva, od gradske vlasti, od republičkih organa, od svih kulturnih, istorijski i verskih zajednica i udruženja očekujemo pomoć u rešavanju problema koje nismo niti stvorili niti smo istim doprineli. Očekujemo pomoć da bismo mi kao bivši sportisti, privrednici i veliki poštovaoci Beograda i tradicije koju naš grad neguje, nastavili sa radom na kulturnom, moralnom i zdravstvenom vaspitanju naše omladine.

Na kraju krajeva to je i obaveza koju smo prihvatili i od koje ne odustajemo. Od nas, zauzvrat očekujte medalje sa svetskih takmičenja i najsnažniju promociju naše zemlje. Članovi SD Radnički nikada se nisu vraćali sa bojišta praznih ruku već uvek ovenčani slavom koja i pripada borcima za čast i ugled Beograda i Srbije - navodi se u saopštenju Sportskog društva Radnički. (Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.