FRANCUSKINJA SLAVILA U AUSTRIJI: Vorli je sada treća na listi svih vremena po broju pobeda u veleslalomu (FOTO)
Foto: EPA/Christian Bruna

NAPRAVILA JOŠ JEDAN KORAK KA VEČNOSTI

FRANCUSKINJA SLAVILA U AUSTRIJI: Vorli je sada treća na listi svih vremena po broju pobeda u veleslalomu (FOTO)

U sredu je na programu slalomska trka

Objavljeno: 15:15h

Francuska skijašica Tesa Vorli pobedila je danas na veleslalomskoj trci, koja je u okviru Svetskog kupa vožena u austrijskom Lijencu.

Vorli (32) je do svoje 15. veleslalomske pobede u karijeri došla ukupnim vremenom 2:03,88 minuta. Ona je tako sada izbila na treće mesto na listi svih vremena po broju pobeda kada je reč o veleslalomu, a ispred nje su samo Švajcarkinja Freni Šnajder (20 pobeda) i Austrijanka Anemari Mozer-Prel (16).

Drugo mesto je zauzela aktuelna osvajačica Velikog kristalnog globusa, Slovakinja Petra Vlhova, koja je zaostala 0,30 sekundi za pobednicom. Ona je u drugoj vožnji napredovala za dva mesta.

Poslednje mesto na pobedničkom postolju zauzela je Šveđanka Sara Hektor (0,38 zaostatka), koja je na prošloj trci u Kurševelu zabeležila pobedu.

1 / 3 Foto: EPA/Christian Bruna

Vodeća u generalnom plasmanu veleslaloma, Amerikanka Mikaela Šifrin nije nastupala na današnjoj trci, nakon što je bila pozitivna na koronavirus. Šifrin ima 280 bodova, drugoplasirana Hektor zaostaje 18, a Vlhova je treća sa 235 bodova.

U generalnom plasmanu Šifrin vodi sa 750 bodova, Italijanka Sofija Gođa je druga sa 657 bodova, dok se na trećem mestu nalazi Vlhova koja ima 515 bodova. Sutra se u Lijencu održava slalomska trka.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.