SUSPENDOVANA OLIMPIJSKA ŠAMPIONKA KOJU JE TRENER ZLOSTAVLJAO: Poruke joj došle glave, preskače Igre!
Šim Sak-hi, Foto: Profimedia

skandal

SUSPENDOVANA OLIMPIJSKA ŠAMPIONKA KOJU JE TRENER ZLOSTAVLJAO: Poruke joj došle glave, preskače Igre!

Šim Sak-hi je 2019. otkrila da je bivši trener Čo Džae-beom seksualno zlostavljao dok je bila tinejdžerka

Objavljeno:

Dvostruka olimpijska šampionka u brzom klizanju, Šim Sak-hi (24) iz Južne Koreje, suspendovana je na dva meseca.

To je urađeno zbog tekstualnih poruka koje su "narušile dostojanstvo sportista" i mogla bi da propusti predstojeće Zimske olimpijske igre u Pekingu.

Savez brzog klizanja Južne Koreje saopštio je danas da je Šim suspendovana iz reprezentacije, posle disciplinskog saslušanja održanog u utorak.

Šim može da se žali Korejskom sportskom i Olimpijskom komitetu ili da podnese zahtev lokalnom sudu. U slučaju da bilo koje telo prihvati žalbu, Savez nije u obavezi da odmah poništi ili ublaži svoju kaznu i može da održi još jedan interni sastanak na kome bi se razgovaralo o vraćanju Sim u reprezentaciju.

Sak-hi je u oktobru izbačena iz reprezentacije nakon što su lokalni mediji objavili sadržaj tekstualnih poruka koje je razmenila sa trenerom. Ona je u porukama vređala dve članice reprezentacije i nagovestila da je možda namerno saplela jednu od njih - Čoi Min-Džong, na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu 2018. godine.

U završnici trke na 1.000 metara njih dve su se sudarile, Šim je diskvalifikovana, a Čoi je bila četvrta. Savez je saopštio da nije pronašao dokaze da je Sak-hi namerno saplela Min-Džong.

Min-Džong (levo) i Sak-hi posle sporne trke
Min-Džong (levo) i Sak-hi posle sporne trkefoto: EPA/How Hwee Young

U zavisnosti od trajanja procesa žalbe, Šim bi mogla da propusti Igre u Pekingu koje počinju 4. februara. Olimpijski komitet Južne Koreje mora do 24. januara da prijavi takmičare u brzom klizanju na kratkim deonicama.

Savez brzog klizanja saopštio je da je 24-godišnja takmičarka kažnjena pošto su njene poruke izazvale oštre kritike javnosti i narušile dostojanstvo drugih sportista. Šim se nedavno izvinila Čoi, ali je negirala da ju je namerno saplela.

Šim Sak-hi je 2019. otkrila da je bivši trener Čo Džae-beom seksualno zlostavljao dok je bila tinejdžerka.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.