Liga šampiona: BARSELONETA POTOPILA RADNIČKI!
Foto: VK Radnički

6. kolo grupe "A" Lige šampiona

Liga šampiona: BARSELONETA POTOPILA RADNIČKI!

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca poraženi u Španiji od Barselonete rezultatom 13:7 (4:2, 5:1, 2:3, 2:1), u 6. kolu grupe "A" Lige šampiona.

Objavljeno:

Nadali su se Kragujevčani revanšu španskom gigantu za poraz u finalu istog takmičenja 2014. godine, ali su umesto toga doživeli potpuni potop.

Sa šest uzastopnih golova, jednog na kraju prve i pet u drugoj četvrtini, Španci su rešili ovaj meč, sjajno zatvorivši u tim trenucima Miloša Ćuka, koji nije imao rešenje za čvrstu odbranu Barselonete.

Dodatno je posao gostima otežalo isključenje reprezentativca Srbije, koji je u finišu prvog poluvremena udario preko vode Granadosa, više nije imao prava na povratak u bazen. Neopreznost ili tipična španska provokacija, toliko puta viđena... Pitanje ostaje otvoreno, ali tog trena meč je zatvoren, a Ćuk je morao da izađe iz bazena. Bez povratka.

Iako je igrao bez jednog od najboljih vaterpolista Alberta Munariza, domaćin je sa lakoćom nalazio put do mreže Radničkog.

U pobedničkom sastavu dominirao je tandem Alvaro Granados - Alehandro Bustos koji su dali po tri pogotka, Antoni Paviljar i Francisko Fernandez su dodali po dva, a Oskar Asensio, Felipe Perone i Unai Bil po jedan gol.

Kod Radničkog najefikasniji su bili Filip Janković i Miloš Miličić sa po dva gola, dok su po jedan postigli Nemanja Stanojević, Marko Radulović i Josip Vrlić.

U narednom 6. kolu, Kragujevčani gostuju u Pireju ekipi Olimpijakosa, taj meč je na programu 11. januara (16:30).

Espreso/SrbijaDanas


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.