JEDAN OD VINOVNIKA MAKSOVE TITULE DOBIJA PRETEĆE PORUKE OD LUISOVIH NAVIJAČA: Kanađanin ih čita dok pije Red Bul!
Foto: EPA/Antonin Vincent

INTERESANTNO

JEDAN OD VINOVNIKA MAKSOVE TITULE DOBIJA PRETEĆE PORUKE OD LUISOVIH NAVIJAČA: Kanađanin ih čita dok pije Red Bul!

Inače, Latifi je ove sezone osvojio samo sedam bodova

Objavljeno:

Kanadski vozač Nikolas Latifi najveća je "žrtva" poslednje trke u sezoni Formule 1.

Vozač Vilijamsa se u poslednjem krugu zakucao u zid, zbog čega je na stazu u Abu Dabiju izašao bezbednosni automobil.

To je omogućilo Maksu Ferstapenu da sustigne Luisa Hamiltona, a onda da posle kontroverzne odluke direktora trke na novim gumama prestigne Britanca i osvoji titulu.

Direktor Ferstapenovog Red Bula Kristijan Horner je obećao Latifiju doživotnu zalihu popularnog energetskog pića, zbog nenamerne uloge koju je odigrao u konačnom obračunu za šampiona.

Međutim, Latifiju nije bilo do šale jer se odmah našao na žestokom udaru besnih navijača Hamiltona, jer da nije bilo njegove nesreće i "sejfti-kara", Hamilton bi lagano stigao do rekordne osme titule. - To mi nikad nije bila namera. Mogu samo da se izvinim na uticaj i stvaranje šanse. Mnogo smo se mučili sa prijanjanjem u narednoj seriji krivina, posebno tamo gde sam izleteo. Ceo vikend mi je bila nezgodna ta krivina, pa prljave gume, prljav vazduhom i napravio sam grešku. Nisam bio svestan situacije u trci do kraja. Nisam imao nameru da utičem na to, ali sam napravio grešku i upropasio svoju trku - izvinio se Latifi.

Latifi je postao žrtva zlostavljanja na društvenim mrežama, ali su ga kritikovali čak i neki bivši vozači, poput nemačke legende Valtera Rorla koji ga je nazvao "amaterskim vozačem".

Ipak, podršku mu je pružio šampion Ferstapen.

- Ako je pametan, isključiće svoj telefon i ignorisati ga. Samo se nadam da će Nikolas moći da uživa ​​u svom odmoru i da se vrati jači sledeće godine - rekao je Ferstapen.

Inače, Latifi je ove sezone osvojio samo sedam bodova...


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.