RK ŠAMOT 65 IZBORIO PLEJ-OF ARKUS LIGE: Aranđelovac je definintivno opet GRAD RUKOMETA! (FOTO/VIDEO)
Foto: RK Šamot 65

sada već svi računaju na njih

RK ŠAMOT 65 IZBORIO PLEJ-OF ARKUS LIGE: Aranđelovac je definintivno opet GRAD RUKOMETA! (FOTO/VIDEO)

Koliko je rukomet u gradu pod Bukuljom zaživeo najbolji govori podatak da je Šamot imao najveću posetu u grupi B ARKUS lige sa 3.830 gledalaca po utakmici

Objavljeno: 09:45h

Kolo pre kraja prvog dela takmičenja u ARKUS ligi i početka zimske pauze, poznati su svi učesnici plej-ofa.

Za mesto među najboljih osam timova poslednji su vizu overili rukometaši Šamota 65, koji su sa Proleterom vodili veliku bitku za plasman u plej-of. Ipak, trijumf Aranđelovčana, a remi Zrenjaninaca u 13. kolu, odveli su Šamot u doigravanje za prvaka Srbije.

1 / 8 Foto: RK Šamot 65

Šamot je ovu sezonu počeo porazom od Rudara u Kostolcu, ali su ubrzo izabranici Slobodana Jedoksića pokazali da imaju kvalitet za top 8 i da mogu da se nose sa najjačim domaćim ekipama.

Proleter je pobeđen u Zrenjaninu početkom oktobra što je uz remi u Aranđelovcu krajem novembra dalo prednost u međusobnom duelu sa ovim rivalom.

Posle poraza od lidera Partizana prošle nedelje, bila je neophodna pobeda u subotu nad Železničarom da se osigura četvrto mesto u grupi B i plej-of.

Ista je ostvarena sa stilom, vrlo uverljivo - 27:19 (14:10), dok je prednost domaćina u jednom trenutku bila i devet golova.

Marko Živojinović je bio najefikasniji sa 8 golova. Po 4 su postigli Đorđe Krejović i Lazar Pavlović, a za igrača utakmice je proglašen Vladan Stanojević.

Vladan Stanojević
foto: RK Šamot 65

Na ovaj način, Šamoteri su obezbedili ne samo doigravanje, već i učešće u najjačem domaćem rangu i sledeće sezone što će im biti već sedma uzastopna u eliti, poslew 18 sezona u nižim rangovima.

Od one prve, sezone 2016/17, publika u SRC Šumadija je veliki adut i praktično "sedmi igrač" rukometaša. Najviše se pamti pobeda nad Partizanom 25:19 u sjajnoj atmosferi.

Još veća "ludnica" viđena je kasnije te sezone u februaru kada je stigla Crvena zvezda, a Šamoteri slavili posle neizvesne završnice 27:26 za veliko slavlje više hiljada ljudi na tribinama.

Posle toga, pamtili su Aranđelovčani i evropske utakmice, nove pobede nad Zvezdom (jednu i u Beogradu), mada je drugi beogradski "večiti rival" bio prejak u godinama koje su usledile.

Koliko je rukomet u gradu pod Bukuljom zaživeo najbolji govori podatak da je Šamot imao najveću posetu u grupi B ARKUS lige sa 3.830 gledalaca po utakmici.

Gro ekipe i ove sezone čine upravo rukometaši iz Aranđelovca, uz mlade talente sa strane. A najmlađi talenti se istovremeno razvijaju u srcu Šumadije - što se moglo videti tokom Evropske nedelje sporta.

1 / 5 Foto: Sportski Savez Aranđelovac

Zato imamo razloga da verujemo da će uskoro u Aranđelovcu ponovo da se pojavi jedan Ratko Nikolić (bronzani na SP 1999. i četvrti na OI 2000.) sa preko 250 utakmica za nacionalni tim) ili Momir Ilić (MVP Evropskog prvenstva u Srbiji 2012. kada je osvojeno srebro i prvak Evrope i sveta sa Kilom).

Jedan se možda već nazire, s obzirom da je pivotmen Uroš Avramović dobio poziv selektora Srbije Tonija Đerone za predstojeći ciklus utakmica.

Uroš Avramović
Uroš Avramovićfoto: RK Šamot 65

Pred plej-of i zimsku pauzu, Šamot čeka gostovanje u Dubočici u petak 17. decembra od 19 časova.

Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta Opštine Aranđelovac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Espreso/Nedeljko Đukić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.