BIVŠI PRVI ČOVEK FORMULE 1 ZADOVOLJAN ISHODOM ŠAMPIONATA: Srećan sam što Luis nije osvojio osmu titulu zbog Šumija!
Foto: AP

LOGIČNO

BIVŠI PRVI ČOVEK FORMULE 1 ZADOVOLJAN ISHODOM ŠAMPIONATA: Srećan sam što Luis nije osvojio osmu titulu zbog Šumija!

Mislim da je žalba Mercedesa bila najgora moguća stvar

Objavljeno:

Strasti posle uzbudljive završnice Formule 1 se ne smiruju.

Sada se oglasio i Berni Eklston (91), nekadašnji prvi čovek "najbržeg cirkusa na točkovima", godinama "alfa i omega" ovog sporta, koji ne gaji simpatije prema svom zemljaku Luisu Hamiltonu, koji je mogao da ispiše istoriju.

- Srećan sam što Luis nije osvojio osmu titulu zbog Mihaela Šumahera. Ne bih voleo da neko obori taj rekord - nedvosmislen je Britanac.

Eklston je i ranije isticao kako bi Hamilton, sedmostruki prvak, trebalo da se povuče i ne pokušava da se bori za osmu titulu. Takođe, odbacio je i navode da je Luis "pokraden" u završnici zbog odluka direktora trke Majkla Masija.

- To je potpuna i neviđena glupost. Bio je to samo splet okolnosti, na kraju jednog neverovatnog šampionata. Mislim da je žalba Mercedesa bila najgora moguća stvar. Izgledali su kao loši gubitnici - rekao je pionir prodaje TV prava, koji je tako omogućio da Formula 1 krajem sedamdesetih postane globalni sport.

Berni se osvrnuo i na incident u prvom krugu trke i rekao da vozač Mercedesa ne bi trebalo da se žali i da je još dobro prošao što nije kažnjen.

- Hamilton je izašao sa staze i vratio se ponovo, Maks Ferštapen nije uradio ništa pogrešno. Drago mi je zbog trijumfa Holanđanina, pobedio je pošteno. Sve je bilo izjednačeno, dvojica momaka su se trkala i jedan je bio brži. LJudi su srećni da vide novo lice kao pobednika - podvukao je Eklston.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.