REAKCIJA ŠEFA MERCEDESA JE 'POBEDILA', POREDE JE SA MURINJOVOM: Toto Volf "eksplodirao" od besa! (VIDEO)
Foto: EPA/Andrej Isaković

MAKS URLAO OD SREĆE, LUIS OSTAO DŽENTLMEN, A on 'poludeo'

REAKCIJA ŠEFA MERCEDESA JE 'POBEDILA', POREDE JE SA MURINJOVOM: Toto Volf "eksplodirao" od besa! (VIDEO)

Potpuno je izgubio živce kada je Ferstapen preuzeo prvo mesto, onda se zakratko ponadao da bi Hamilton mogao da uzvrati, ali nije imao šanse na starijim gumama

Objavljeno:

Sad kad je postao novi svetski šampion, red bi bio da pravilno pišemo i izgovaramo njegovo ime i prezime, što se retko činilo dosad.

Maks Ferstapen ('V' na početku se čita 'F', a u holandskom ne postoji slovo 'Š') je urlao od sreće kada je u nezapamćenom finišu sezonu izašao kao pobednik iz borbe sa Luisom Hamiltonom i osvojio svoju prvu titulu prvaka Formule 1.

Sa druge strane, Hamilton je dugo sedeo nepomičan u parkiranom bolidu, ali onda je kao mnogi njegovi slavni zemljaci u ovom sportu, džentlmenski čestitao Maksu i dostojanstveno se suočio sa medijima.

Ipak, reakcija njegovog šefa je najviše skrenula pažnju javnosti. Toto Volf, direktor Mercedesa koga mnogi koji ne vole Luisa podnose još manje od njega, "eskplodirao" je od besa kada je video da je direkcija trke (Majkl Masi) promenila odluku i krug pre kraja dozvolila trkanje.

Pritom, Ferstapenu i nekolicini vozača koji su menjali pneumatike dok je vozilo bezbednosti bilo na stazi je dozvoljeno da se vrate na pozicije koje su zauzimali, pa je Holanđanin sada mogao da napdane Hamiltona.

Iako je takva odluka bila ispravna, samo zakasnela, a i početkom trke su Maks i Red Bul oštećeni (iliti Luis i Mercedes zaštićeni) kada nije pokrenuta istraga zbog Hamiltonovog "ispravljanja" krivine, Volf je ostao u čudu i odmah zgrabio slušalice da se obrati Masiju.

Luis Hamilton, Toto Volf
foto: EPA / Srdjan Suki

Potpuno je izgubio živce kada je Ferstapen preuzeo prvo mesto, onda se zakratko ponadao da bi Hamilton mogao da uzvrati, ali nije imao šanse na starijim gumama.

Mnogi su njegovu promenu u raspoloženju i reakciju uporedili sa ovm fudbalskog trenera Žozea Murinja (pogledajte OVDE).

Nemac je i odmah posle trke tražio da se poništi poslednji krug, a onda su usledile dve žalbe koje su odbijene. Danas sprema novu - Međunarodnom sudu...

(Espreso/N.Đ.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.