HAMILTON ISPRAVIO KRIVINU, ALI IZBEGAO KAZNU: F1 fanovi besni - "Ovo je maFIA"!
Foto: EPA/Ali Haider

fERSTAPEN ZA ISTI PREKRŠAJ KAŽNJEN PRE 7 DANA

HAMILTON ISPRAVIO KRIVINU, ALI IZBEGAO KAZNU: F1 fanovi besni - "Ovo je maFIA"!

Hamitlon se sada nalazi na dobrom putu da osvoji rekordnu osmu titulu, ali za mnoge nikad neće biti veliki kao Mihael Šumaher (7) ili neki legendarni vozači sa manje trofeja

Objavljeno:

Kontroverzan start dogodio se na odlučujućoj trci Formule 1 u Abu Dabiju.

Maks Ferstapen je na startu ispustio pol poziciju, Luis Hamilton ga je pretekao, ali je Holanđanin uspeo da ga sustigne do kraja pravca i uđe prvi u prvu krivinu.

Formula 1
foto: EPA/Ali Haider

Englez se povukao iz duela jer bi u slučaju da obojica odustanu on izgubio titulu pošto ima jednu pobedu manje u ovoj sezoni nego Maks (8), a poravnati su ušli u konačni obračun - po 263.5 poena.

Međutim, Luis je onda "ispravio" krivinu i izašao ispred Ferstapena i to sa većom prednošću nego što je imao. Maks i Red Bul su tražili da im se vrati pozicija, ali je direkcija trke predvođena Majklom Masijem procenila da nema osnova za to!

Fanovi F1 su u šoku, bar svi oni koji ne vole Mercedes i Hamiltona, a ima ih mnogo, i navode dvostruke aršine jer je uvek u sličnim situacijama vozačima naređivano da vrate poziciju koju su nepravedno stekli - poslednji put baš Ferstapenu koji je tako ostao ispred Luisa pre nedelju dana u Saudisjkoj Arabiji.

U svakom slučaju, Hamitlon se sada nalazi na dobrom putu da osvoji rekordnu osmu titulu, ali za mnoge nikad neće biti veliki kao Mihael Šumaher (7) ili neki legendarni vozači sa manje trofeja.

(Espreso/N.Đ.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.