AFRIČKA ZEMLJA PISALA LEGENDARNOM BOKSERU: Žele da Tajson postane ambasador sektora za kanabis
Foto: Profimedia

čeka se odgovor

AFRIČKA ZEMLJA PISALA LEGENDARNOM BOKSERU: Žele da Tajson postane ambasador sektora za kanabis

Republika Malavi stekla je 1964. godine nezavisnost od Velike Britanije

Objavljeno: 22:47h

Malavi, gde je uzgoj i promet kanabisa u medicinske svrhe legalan, zvanično je zatražio od bokserske legende Majka Tajsona da postane ambasador lokalne industije, saopštio je danas portparol tamošnjeg Ministarstva poljoprivrede.

U pismu bivšem svetskom šampionu u teškoj kategoriji od 1. novembra, u čiji je sadržaj imala uvid agencija Frans pres, ministarstvo je navelo da "Malavi ne može sam u ovoj složenoj industriji i da mu je potreban partner".

Ministarstvo je pozvalo Tajsona da postane ambasador sektora za kanabis u Malaviju, ali nije navelo da li je bivši bokser pozitivno odgovorio na taj zahtev.

Majk Tajson
foto: Profimedia

Majk Tajson je poslednjih godina imao velikog uspeha u legalnom biznisu sa kanabisom. Krajem oktobra američki magazin Forbs je najavio da će Tajson lansirati novu kompaniju za prodaju proizvoda na bazi kanabisa u SAD.

Malavi se početkom 2020. godine pridružio listi afričkih zemalja koje dozvoljavaju upotrebu kanabisa u medicinske svrhe, posebno da bi se nadoknadila opadajuća proizvodnja duvana.

Dozvoljena je i proizvodnja i prodaja za proizvodnju tekstila i užadi. Ponekad opisan kao "malavsko zlato", kanabis se godinama uzgajao ilegalno.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.