DRUGA UZASTOPNA POBEDA: Hamilton trijumfom u Kataru smanjio razliku u generalnom plasmanu (FOTO)
Foto: Profimedia

POSTAJE SVE ZANIMLJIVIJE

DRUGA UZASTOPNA POBEDA: Hamilton trijumfom u Kataru smanjio razliku u generalnom plasmanu (FOTO)

Naredna trka vozi se 5. decembra za Veliku nagradu Saudijske Arabije

Objavljeno: 17:20h

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je na trci Formule 1 za Veliku nagradu Katara, i tako dve trke pre kraja smanjio razliku u šampionatu za vodećim Maksom Verstapenom iz Red Bula na osam bodova.

Britanac je upisao drugu uzastopnu pobedu u šampionatu, dok je drugi kroz cilj sa najbržim krugom prošao Verstapen. Na pobednički podijum popeo se i vozač Alpine Fernando Alonso, kojem je ovo prvi podijum posle 2014. godine i trke za Veliku nagradu Mađarske.

Četvrto mesto zauzeo je vozač Red Bula Serhio Peres, peti je trku završio Esteban Okon iz Alpine, a šesti je kroz cilj prošao Lens Strol iz Aston Martina. Vozači Ferarija Karlos Sainc i Šarl Lekler zauzeli su sedmu, odnosno osmu poziciju, Lando Noris iz Meklarena je završio kao deveti, a jedan bod je osvojio i Sebastijan Fetel iz Aston Martina.

U generalnom plasmanu Verstapen vodi sa 351,5 bodova, dok je Hamilton posle 102. pobede u karijeri na učinku od 343,5 bodova. Ovo je bila prva trka u istoriji Formule 1, koja je održana u Kataru, a naredna se vozi 5. decembra za Veliku nagradu Saudijske Arabije.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.