NOVI SPEKTAKL U KRAGUJEVCU: Radnički dočekuje prvaka Italije, moćnu Brešu!
Foto: VK Radnički

vaterpolo liga šampiona

NOVI SPEKTAKL U KRAGUJEVCU: Radnički dočekuje prvaka Italije, moćnu Brešu!

Breša je pravi protivnik da vidimo gde se trenutno nalazimo - kaže trener Radničkog Uroš Stevanović

Objavljeno:

U još jednom vaterpolo spektaklu Lige šampiona pred kragujevačkom publikom, vaterpolisti Radničkog dočekuju italijansku Brešu, aktuelnog prvaka Italije i bronzani tim prethodnog izdanja najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja, u petak, od 20.30 časova.

Šumadinci su pre deset dana imali premijeru pred domaćom publikom i u fantastičnoj atmosferi na sjajan način uspeli da dođu do boda protiv vicešampiona Evrope, Ferencvaroša, nakon što su u poslednja četiri minuta igre nadoknadili zaostatak od četiri gola.

- Posle vicešampiona Evrope, dolazi nam i trećeplasirani tim prethodne Lige šampiona i prvak Italije, što dovoljno govori koliko su kvalitetni. Nadam se da će tribine biti ispunjene kao prošlog puta i da će svi još jednom uživati u sjajnoj atmosferi. Svaka utakmica kod kuće nam je jako bitna za naš cilj, a to je plasman na F8. Ukoliko to želimo da ostvarimo, moramo trijumfovati u svim mečevima kod kuće i napraviti par brejkova na strani – smatra trener Radničkog, Uroš Stevanović.

VK Radnički
foto: VK Radnički

Ovi rivali sastali su se i u finalu prošlogodišnjih kvalifikacija za Ligu šampiona, kada su Italijani trijumfovali u Budimpešti sa 13:9. No, mnogo je otežavajućih faktora za Kragujevčane bilo u tom duelu. Imali su znatno težu grupu, odigrali veći broj mečeva, a uz to su bili lišeni pomoći trenera Stevanovića, „pocrvenelog“ u prethodnom meču i levorukog Ukropine, koji je zaradio brzo isključenje.

- Minimalno su izmenili sastav u odnosnu na prethodnu sezonu, dok sa druge strane mislim da smo mi zreliji i kvalitetniji i verujem da možemo da im pružimo bolji otpor. Breša je pravi protivnik da vidimo gde se trenutno nalazimo. Nadam da ćemo ispraviti greške iz utakmica protiv Ferencvaroša i pogotovo Partizana i upisati pobedu – rekao je Stevanović.

Uroš Stevanović
foto: Starsport©

Ekipa Breše sačinjena je od velikog broja sadašnjih i bivših reprezentativaca Italije, kao što su Kristijan Prešuti, Stefano Luongo, Vinćenco Dolće, Vinćenco Rencuto, Edoardo di Soma, Nikolo Đito, Jakopo Alezijani, te juniorski reprezentativci Alesandro Balcarini i Tomazo Đanaca.

Od stranaca tu su dva srpska igrača, olimpijski šampion iz Tokija, Đorđe Lazić i levoruki Boris Vapenski, kao i talentovani crnogorski golman Petar Tešanović. Uz sve to, sa klupe ih već 13 godina predvodi iskusni stručnjak Alesandro Bovo.

- Oni su malo promenili sastav u odnosu na prošlu sezonu, ali su i dalje izuzetno dobra ekipa, koja igra moderan, brz vaterpolo, sa dosta plivanja. Sa druge strane, i mi smo kvalitetniji. Očekujem težak meč, predstoji nam da se dignemo posle poraza od Partizana i zaigramo našu prepoznatljivu igru. Ovo je dobra prilika da ostvarimo prvu pobedu u Ligi šampiona i izađemo na pravi put i pozvao bih publiku da nas ponovo podrži kao u meču sa Ferencvarošem – zaključio je Nebojša Toholj, centar Radničkog.

Ulaznice su u prodaji, po ceni od 500 dinara, na info pultu zatvorenog bazena SPD „Radnički“.

(Espreso/VK Radnički)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.