IAKO JE AUSTRIJSKA VLADA POSTALA RIGOROZNIJA: Profesionalni sportisti i dalje ne moraju da budu vakcinisani
Foto: Profimedia

BITNE PROMENE

IAKO JE AUSTRIJSKA VLADA POSTALA RIGOROZNIJA: Profesionalni sportisti i dalje ne moraju da budu vakcinisani

Ministar sporta Verner Kogler smatra da skijaš koji nije imunizovan u gondoli može da sedi zajedno sa onim koji je primio dozu koja ga štiti od koronavirusa

Objavljeno: 11:01h

Velike promene u Austriji koje se tiču profesionalnog sporta. Iako je austrijska vlada donela odluku o pooštravanju epidemioloških mera, koje predviđaju "2G" pravilo, odnosno pristup objektima zabavnog, sportskog i kulturnog karaktera samo za vakcinisane ili one koji su preležali kovid-19, profesionalni sportisti i dalje ne moraju da budu vakcinisani.

Austrijski vicekancelar i ministar sporta Verner Kogler je objasnio da se za profesionalne sportiste primenjuju ista pravila kao i za zaposlene, za koje na radnom mestu važi "3G" pravilo, a to znači da na posao mogu da dođu i sa negativnim testom.

- Nisam za to da nasilno teramo na vakcinaciju. Radi se o značajnoj ličnoj odluci koja se tiče sopstvenog tela. To mora važiti i za sportiste - objasnio je on.

Njemu je normalno da, na primer, skijaš koji nije vakcinisan u gondoli sedi zajedno sa vakcinisanima, jer je to, dodaje, isto kao što u kafani vakcinisanog gosta može da uslužuje nevakcinisano osoblje.

Kogler objašnjava da to proizilazi iz slobode obavljanja posla, kao i zbog nedovoljno raspoložive radne snage sa čime se suočavaju firme u Austriji.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.