FERŠTAPEN "KRALJ" MEKSIKA: Hamilton u ozbiljnom problemu?
Foto: Profimedia

formula 1

FERŠTAPEN "KRALJ" MEKSIKA: Hamilton u ozbiljnom problemu?

Sjajnu trku smo gledali danas u Meksiku

Objavljeno:

Holanđanin slavio deveti put u ovom šampionatu Formule 1, 19. u karijeri i pobegao braniocu krune 19 bodova, četiri trke pre kraja

Sve smo bliži primopredaji krune u šampionatu Formule 1. Četiri trke pre kraj sezone, Maks Ferstapen je pobegao Luisu Hamiltonu čak 19 bodova. Holandski vozač je pobedio na Velikoj nagradi Meksika.

Maks Ferštapen
foto: Profimedia

To je bila deveti trijumf Ferstapena u ovom šampionatu, a 19. u karijeri. Lala je pobegao Britancu čak 16,5 sekundi, dok je na podijumu mesta bila i za domaćeg vozača Serhija Peresa.

Najveća uzbuđenja na 18. trci šampionata viđena je na početku. Ferstapen je najbolje startovao, poveo ispred Hamiltona i Peresa. Na startu Velike nagrade Meksika videli smo dva sudara. Prvo je Danijel Riakrdo udario Valterija Botasa, a zatim je bio indcident u kome su učestvali Esteban Okon i Mika Šumeher.

Na startu je tada ušlo bezbednosno vozilo, a trka je nastavljena. Ferstapen je sigurnom vožnjom rutinski zadržao prvo mesto. Veća neizvesnost je bila oko druge pozicije. Peres je pretio Hamiltonu, u dva navrata je bio blizu da ga obiđe, ali nije uspeo, ali je osvojio podijum pred dvomaćin navijačaima.

Ferstapen ima 312,5 bodova, 19 više od Hamiltona, dok je Valteri Botas daleko iza, na trećem mestu sa 185.

Nema odmora u najbržem cirkusu. Već sledeće nedelje vozi se trka u Sao Paulu na stazi Interlagos za Veliku nagradu Brazila.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.