FERSTAPEN: Dug je put pred nama u šampionatu, HAMILTON: Dao sam apsolutno sve od sebe, makar sam ostao drugi!
Foto: EPA/Shawn Thew

biće još borbe

FERSTAPEN: Dug je put pred nama u šampionatu, HAMILTON: Dao sam apsolutno sve od sebe, makar sam ostao drugi!

Naredna trka vozi se za Veliku nagradu Brazila, 14. novembra

Objavljeno:

Vozač Red Bula Maks Ferstapen rekao je da je još rano pričati o šampionskoj tituli u Formuli 1, posle pobede na trci u Meksiku.

Holandski vozač večeras je u Meksiku upisao 19. pobedu u karijeri, i tako je povećao prednost u generalnom plasmanu u odnosu na drugoplasiranog Luisa Hamiltona iz Mercedesa.

Ferstapen ima 312,5 bodova, dok Hamilton na drugom mestu ima 293,5 bodova, četiri trke pre kraja.

- Još je dug put pred nama u šampionatu. Naravno, sada izgleda dobro, ali sve se može brzo preokrenuti. Radujem se Brazilu, za njega me takođe vežu jako lepe uspomene - rekao je Verstapen, preneo je Skaj.

Vozač Red Bula je do prvog mesta došao odmah posle starta trke, kada je iskoristio zavetrinu tada vodećeg Valterija Botasa (Mercedes).

- Radilo se samo o što kasnijem kočenju. Zadržao sam se na stazi, došao sa trećeg na prvo mesto i to je u osnovi bilo ono što je obeležilo moju trku, a kasnije sam mogao da se fokusiram samo na sebe, jer smo imali neverovatan tempo - dodao je Holanđanin.

Hamilton, koji je trku završio na drugom mestu čestitao je Verstapenu pobedu, uz ocenu da su njihovi bolidi bili veoma moćni ovog vikenda.

Luis Hamilton
foto: EPA/Christian Bruna

- Dao sam apsolutno sve od sebe, i na kraju je bila sjajna borba sa Serhijom (Peres), gde sam uspeo barem da sačuvam drugo mesto - rekao je britanski vozač.

Domaći vozač Serhio Peres zauzeo je treće mesto, a član Red Bula rekao je da je atmosfera bila neverovatna.

- Naravno da sam želeo više, hteo sam da imamo prvu i drugu poziciju, ali nisam imao nijednu priliku da prođem Hamiltona - rekao je Peres.

Naredna trka vozi se za Veliku nagradu Brazila, 14. novembra.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.