SKANDAL SAD POTRESA NFL: Trener dao otkaz zbog GOLIŠAVIH fotki čirlidersica, ceo tim pod istragom! (FOTO)
Foto: Profimedia

vašington u ozbiljnom problemu

SKANDAL SAD POTRESA NFL: Trener dao otkaz zbog GOLIŠAVIH fotki čirlidersica, ceo tim pod istragom! (FOTO)

Još jedan pomak u liberalizaciji američkog društva može skupo koštati Vašington, a borci za prava žena su sve angažovaniji i sve više skandala oko navodnog (seksualnog) zlostavljanja igračica, pa i čirlidersica, potresaju sportove u SAD

Objavljeno:

Navijači popularnih Las Vegas Rejdersa (nekada Oklend Rejdersa) bili su u šoku kada je trener tima Džon Gruden podneo ostavku. Jeste da je Las vegas doživeo dva uzastopna poraza, ali i dalje imaju solidan skor 3-2 u NFL-u.

Kako se ispostavilo, otkaz nije dao zbog rezulatata, već zbog povezanosti sa skandalom koji potresa ligu.

Gruden (58) je osumnjičen da je svojevremeno, dok je još radio kao analitičar ESPN-a, slao golišave fotografije čirlidersica Vašingtona tadašnjem direktoru ovog tima, Brusu Alenu. Ovu vest je javio Njujork Tajms, gde se navodi da otkriveni mejlovi (njih 650 hiljada se ispituje) sadrže i rasističke i homofobične uvrede.

Gruden je 2018. potpisao 10-godišnji ugovor sa Rajdersima težak 100 miliona dolara, ali se ove sedmice povukao uz objašenjenje kako ne želi da šteti ugledu kluba. Takođe, napomenuo je da se izvinjava zbog svega i da nije hteo nikoga da povredi.

U međuvremenu su se javile i čirlidersice koje su tražili da se detalji istrage javno obelodane. Želja im nije uslišena, a predstavnica čirlidersica Vašingtona Melani Koburn ističe da istraga pokazuje razmere eksploatacije i povrede tih devojaka.

Dodala je i da je od većine devojaka zatraženo da potpišu sporazum o neotkrivanju podataka u sklopu sporazuma o nagodbi, kao i da je sama pokrenula onlajn peticiju kako bi istraga postala javna.

- NFL mora da učini pravu stvar i objavi detalje istrage i da vlasnika Vašingtona Dena Sindera smatra odgovornim za istoriju seksualnog iznemiravanja u njegovoj organizaciji - piše u peticiji.

Gruden je počeo trenersku karijeru u OklendU, pa prešao uTampa Baj sa kojim je osvojio Superbol pobedivši u finalu upravo Rejderse. Posle otkaza u Bakanirsima, postao je analitičar ESPN-a, do povratka na klupu "Pljačkaša".

Džon Gruden
foto: Profimedia

Zanimljivo, Vašington od 2020. ne nosi nadimak "Redskins" (Crvenokošci) jer je ustanovljeno da može da vređa indijanske domoroce, već samo dodatak "fudbalski tim".

Sada ih još jedan pomak u liberalizaciji društva može skupo koštati, a borci za prava žena su sve angažovaniji i sve više skandala oko navodnog (seksualnog) zlostavljanja igračica, pa i čirlidersica, potresaju američke sportove.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.