TIM KOJI NASTAVLJA DA RASTE: VATERPOLO KLUB ČUKARICA sem dobrih rezultata, akcenat baca na rad sa mladim snagama!
Foto: VK Čukarica

zdrava pRiča

TIM KOJI NASTAVLJA DA RASTE: VATERPOLO KLUB ČUKARICA sem dobrih rezultata, akcenat baca na rad sa mladim snagama!

Klub je baziran sa treninzima i terminima na olimpijskom bazenu Košutnjak, a želi ovim putem da pozove sve roditelje da dovedu svoju decu na probne treninge plivanja i veterpola

Objavljeno:

Vaterpolo je sport koji je kod nas jedan ako ne i najtrofejniji. Svedoci smo da se ove sezone ovaj sport dosta podigao, najpre zbog rasta klubova koji su pojačani vaterpolistima svetskog kalibra. Zbog toga ćemo ove sezone gledati jednu sjajnu sezonu.

A takva je priča i za VK Čukarica koji su klub koji je u sve većem usponu svake godine.

U okviru kluba imaju plivačku i vaterpolo sekciju, koje ukupno broje 100 ljudi. Klub koji pod novim rukovodstvom postoji nepune 2 godine došao je na zavidan broj dece sa tendecijom i zeljom za konstantnim napretkom i unapređenjem. U novembru prosle godine je započeta saradnja sa VK Partizanom koja je bila do ovog leta u tzv. probnoj fazi, kako za Čukaricu tako i za crno-bele kolege sada i prijatelje.

VK Čukarica
foto: VK Čukarica

Dok su ovoga leta ušli u projekat sa seniorske sekcije VK Čukarice koja je nastupala u Drugoj ligi Srbije u vaterpolu za seniore (stari administrativni naziv kluba je VK Košutnjak).

Klub je nastupao u drugoj ligi Srbije u grupi Jug sa ekipama Kraljeva, Požarevca i Banjčana iz Vrnjačke Banje i zavrsili na prvom mestu sa 6 pobeda iz istog broja utakmica. Samim ti su obezbedili učešće na Fajnal foru kao prvoplasirana ekipa iz grupe i igrali polufinale protiv drugoplasirane ekipe iz grupe Sever što je bila ekipa Sente. U toj utakmici polufinala koji se održavao u Subotici, bili su ubedljivi i slavili rezultatom 31:13, što im je omogućilo plasman Prvu B ligu. Jedini poraz su doživeli u finalu rezultatom 19:14.

1 / 3 Foto: VK Čukarica

Ovaj uspeh je klubu dosta značio jer je imao podsticaj na rad i razvoj mlađih kategorija. Svima u VK Čukarica je prioritet rad sa decom i tako će i ostati.

Saradnja sa VK Partizanom i Opstinom Čukarica je potpora za taj prioritet i treba naglasiti da bez njih dosadašnji razvoj ne bi bio zamisliv i moguć.

Klub je baziran sa treninzima i terminima na olimpijskom bazenu Košutnjak, a žele ovim putem da pozove sve roditelje da dovedu svoju decu na probne treninge plivanja i veterpola.

VK Čukarica
foto: VK Čukarica

Olimpijski šampion u vaterpolu Nikola Dedović je deo sportske price i svojim primerom i radom u klubu daje dodatni motiv polaznicima škole vaterpola. Deca su smisao njihovog postojanja i vaterpolo klub je na vemu tome zahvalan Opstini Čukarica i VK Partizanu na pomoći i poziva ovim putem decu na besplatnu skolu vaterpola i plivanja!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.