SRPSKE ODBOJKAŠICE U POLUFINALU SVETSKOG PRVENSTVA: Pobeđen je Brazil sa 3:1!
Foto: ossrb.org

svaka čast

SRPSKE ODBOJKAŠICE U POLUFINALU SVETSKOG PRVENSTVA: Pobeđen je Brazil sa 3:1!

Sjajan uspeh je ova mlada selekcija Srbije već napravila samim plasmanom među četiri najbolja tima na svetu

Objavljeno:

Kadetkinje Srbije plasirale su se među četiri najbolja tima na planeti. Naše mlade odbojkašice su u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Durangu srušile Brazil - 3:1 (25:23, 25:20, 22:25, 25:20) i tako stigle nadomak medalje.

Dobile su četiri meča u grupi, u prvom susretu u nokaut fazi pobedile su Peru, a večeras su bile dominantne protiv mladih Karioka. Za finale će se boriti se Rusijom, koja je savladala Poljsku - 3:0.

Bile su naše devojčice bolje i u napadu i na bloku, manje su grešile. Imale su pad u trećem setu, ali su posle toga uspele da se uzdignu i vrate pravu energiju u četvrtom periodu. Brazilke su se ponadale da mogu do velikog preokreta, ali to je bilo kratkotrajno… Vrlo brzo su im Srpkinje pokazale da one vode glavnu reč i da neće prokockati vođstvo koje su stekle. U četvrtom setu su uglavnom naše imale prednost od nekoliko poena, sve dok protivnice u završnici nisu prišle na - 19:18. Odolele su tom naletu i overile plasman u polufinale.

U ekipi selektora Jova Cakovića najefikasnija je bila Jovana Zelenović sa 21 poenom. Vanja Ivanović je zabeležila 16, a Una Vajagić 14. Sa devet poena na svom kontu utakmicu je završila Hena Kurtagić, koja je blistala na bloku - čak sedam je upisala baš iz tog elementa igre.

Sjajan uspeh je ova mlada selekcija Srbije već napravila samim plasmanom među četiri najbolja tima na svetu. Sada preostaje da naprave još bar jedan pobednički korak… Medalja im je nadohvat ruke.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.