KREĆE SVETSKO U FUTSALU: Krećemo od IRANA!
Foto: Dado Đilas

idemo

KREĆE SVETSKO U FUTSALU: Krećemo od IRANA!

Po dve selekcije iz šest grupa izboriće plasman u narednu rundu takmičenja, kao i četiri najbolja trećeplasirana tima

Objavljeno: 16:37h

Futsal reprezentativac Srbije Slobodan Rajčević rekao je danas da veruje da predstojeći meč sa Iranom može da odredi sudbinu plasmana njegove ekipe na Svetskom prvenstvu u Litvaniji.

"Dobićemo smernicu za nastavak takmičenja. U slučaju da ostanemo neporaženi, onda bismo mogli da jurišamo na drugo mesto, a to znači da bi treća pozija bila zagarantovana", rekao je Rajčević za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Futsal reprezentacija Srbije igra sutra od 17.00 protiv Irana, prvi meč u okviru Grupe F Svetskog prvenstva u Litvaniji.

Srbija se nalazi u teškoj grupi zajedno sa Iranom, Argentinom i reprezentacijom SAD.

"Dobro smo se pripremili, nikome ne pretimo, ali verujemo u svoj kvalitet. Grupa je jaka. Iran je na poslednjem šampionatu bio treći, Argentina je aktuelni prvak sveta, a SAD je reprezentacija koju ćemo tek upoznati, ali radi se o ambicioznoj selekciji. Idemo, dakle, korak po korak", rekao je Rajčević.

Reprezentativac Strahinja Petrov istakao je da je šampionat u Litvaniji za njega prvo veliko takmičenje i "ostvarenje sna".

"Posle napornih priprema i dve dobre provere sa Brazilom, spremno dočekujemo duel sa odličnom selekcijom Irana", rekao je on.

Po dve selekcije iz šest grupa izboriće plasman u narednu rundu takmičenja, kao i četiri najbolja trećeplasirana tima.

Srbiji je, posle Tajlanda (2012), ovo drugo učešće medju odabranim svetskim selekcijama.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.