HOLANĐANIN ŽELI DA NADOKNADI ZAOSTATAK U ODNOSU NA HAMILTONA: Dobro sam se pripremio, daću sve od sebe (FOTO)
Foto: EPA/Florion Goga

pun samopouzdanja

HOLANĐANIN ŽELI DA NADOKNADI ZAOSTATAK U ODNOSU NA HAMILTONA: Dobro sam se pripremio, daću sve od sebe (FOTO)

Trka za Veliku nagradu Belgije na programu je u nedelju od 15 časova

Objavljeno: 10:40h

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da će dati sve od sebe da nadoknadi zaostatak za Luisom Hamiltonom iz Mercedesa u šampionatu Formule 1.

Posle letnje pauze sezona Formule 1 nastavlja se za vikend trkom za Veliku nagradu Belgije.

Posle 11 trka u sezoni Hamilton ima osam bodova prednosti, nakon što je u dve trke nadoknadio zaostatak od 33 boda. Holanđanin ne može da bude zadovoljan, posebno jer je ove sezone bolji od Hamiltona, 5-4 u pobedama, 5-3 u osvojenim pol pozicijama i 4-3 u najbržim krugovima.

- Bilo je mnogo čudnih trenutaka koji su nas koštali velikog broja bodova. Ali, ponovo ću biti tamo, daću sve od sebe i naravno nadam se da će moj bolid biti konkurentan - rekao je Verstapen.

Maks Verstapen
foto: EPA/ DAVID W CERNY

Vozač Red Bula imaće veliku podršku navijača na stazi Spa-Frankoršan, koja nije mnogo udaljena od Holandije.

- Biće lepo videti mnogo narandžaste boje na tribinama. Takođe, mislim da je ovo dobro mesto na kome možemo da se vratimo u borbu za titulu, dobro sam se pripremio - naveo je 23-godišnji Holanđanin.

Hamilton će u Belgiji pokušati da ostvari 100. pobedu u karijeri u Formuli 1, a ove sezone pokušava da osvoji rekordnu osmu šampionsku titulu. Otkako je njegov timski kolega Niko Rozberg 2016. godine osvojio titulu, Hamilton je bio šampion četiri godine uzastopno i gotovo da nije imao pravog konkurenta, do ove sezone.

- Ovo je jedna od najnapetijih sezona otkako pamtim. Bitka nije gotova. Naš bolid W12 je bolji posle nadogradnji na Silverstonu i ohrabrujućeg nastupa u Mađarskoj - rekao je direktor Mercedesa Toto Volf.

Hamilton je prošle sezone četvrti put pobedio u Belgiji, čime se na trećem mestu večne liste izjednačio sa Džimom Klarkom i Kimijem Raikonenom.

Trka za Veliku nagradu Belgije na programu je u nedelju od 15 časova.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.