PARAOLIMPIJCI SRBIJE ISPRAĆENI U TOKIO NA STADIONU RAJKO MITIĆ: "Vanserijski događaj, vanserijski ljudi!"
Foto: AP/Alex Brandon

paraolimpijske igre u tokiju

PARAOLIMPIJCI SRBIJE ISPRAĆENI U TOKIO NA STADIONU RAJKO MITIĆ: "Vanserijski događaj, vanserijski ljudi!"

Moto video kampanje paraolimpijskog tima nosi naziv "A koja je tvoja supermoć?"

Objavljeno:

Ispraćaj srpskih paraolimpijaca na predstojeće Igre u Tokiju, održan je danas u Beogradu.

Događaj je organizovan u atletskom tunelu na stadionu "Rajko Mitić".

Predstavnik delegacije Evropske unije Pol-Anri Prese, koja je partner Paraolimpijskom komitetu Srbije, rekao je da je veoma ponosan na tu saradnju.

- Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas sa vama, samo nekoliko sati pre vašeg odlaska u Tokio gde ćete predstavljati Srbiju na Paraolimpijskim igrama. Veoma sam ponosan što je Evropska unija partner komiteta. Evropska unija pokriva troškove putovanja svih 20 srpskih sportista, kao i njihovih trenera i opreme - dodao je on.

Cilj Evropske unije je prema njegovim rečima da pruži podršku inkluziji u svim sferama društva, a osobe sa invaliditetom su medju najugroženijm grupama, kako u Srbiji, tako i u EU.

Predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović istako je da cilj Komiteta nisu samo odlični rezultati sportista, već i uključivanje marginalizovanih grupa.

- Naš cilj nije samo postizanje velikih rezultata, već i inkluzija onog dela stanovništva, koji je do sada bio isključen iz društva - ocenio je Mićović.

Pomoćnik ministra za omladinu i sport Darko Udovičić ocenio je da je to "vanserijski dogadjaj, da su to vanserijski ljudi, a delegacija EU je napravila vanserijski iskorak u pomoći Paraolimpijskom komitetu".

Nemanja Matijašević, koji će na Paraolimpijskim igrama biti najmladji srpski sportista, dodao je da će sportisti "dati sve od sebe da osvoje više medalja nego na Igrama u Riju, 2016. godine".

On će nastupati u disciplini skok u dalj, a pored atletike srpski takmičari nastupaće i u streljaštvu, stonom tenisu, biciklizmu i taekvondu.

Moto video kampanje paraolimpijskog tima nosi naziv "A koja je tvoja supermoć?".

Paraolimpijske igre održavaju se u Tokiju od 24. avgusta do 5. septembra.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.