TIJANA JE ZASLUŽNA ZA NJEGOVU POBEDU: Srpkinja pomogla Jamajčaninu da stigne do zlata
Foto: Profimedia

NEVEROVATNA PRIČA

TIJANA JE ZASLUŽNA ZA NJEGOVU POBEDU: Srpkinja pomogla Jamajčaninu da stigne do zlata

Kada je shvatio da postoji šansa da zakasni na trku jer je ušao u pogrešan autobus, u pomoć je uskočila volonterka koja mu je dala novac za taksi

Objavljeno: 15:56h

Jednu od najčudesnijih priča na nedavnim Olimpijskim igrama ispisali su atletičar iz Jamajke Hansl Parčment i volonterka Tijana Stojković na čijem Instagram profilu srpske zastave svedoče o korenima.

Tijana Stojković pomogla je Jamajčaninu da osvoji zlatnu medalju u disciplini 110 metara sa preponama. Da nije bilo Tijane on sigurno ne bi ni osvojio zlatnu medalju.

Naime, atletičar je na dan finala ušao u pogrešan autobus i shvatio da postoji šansa da zbog te greške propusti najveću trku u svom životu. Hansle je počeo da paniči, pa mu je u pomoć uskočila Tijana Stojković koja mu je dala novac za taksi kako bi stigao na finalnu trku.

Stigao je na vreme, spremio se za trku i osvojio zlatnu medalju na spektakularan način.

U velikom slavlju nije zaboravio Tijaninu pomoć. Pronašao je i zahvalio se. Dva dana posle trke na tviter nalogu je objavio snimak koji je posle podelio i premijer Jamajke Endru Holnes na kojem se vidi kako pronalazi volonterku na autobuskoj stanici i zahvaljuje se uz reči da je "ona bila ključ što je tog dana stigao na finale".

- Ovo je samo zato što si mi pomogla - kazao je Parčment.

Potom joj je poklonio majicu i vratio novac za taksi. Kada se priča pročula, Vlada Jamajke pozvala je Tijanu da bude gost njihove zemlje.

Nije poznato da li je ponudu prihvatila, ali je na Instagramu objavila fotografiju u Parčmentovoj majici.

- Veoma sam zahvalna svima. Ovo je poklon od dragog Hansla. Savršeno mi pristaje. Hvala mnogo, dragi Hansl! Hvala i svima vama za ljubazne poruke - napisala je Tijana na Instagramu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.