NISU POBEDILI AMERE, ALI SU NAGRAĐENI KRALJEVSKI: Zlatni olimpijci Kine dobili na poklon luksuzne automobile!
Foto: Profimedia

široko

NISU POBEDILI AMERE, ALI SU NAGRAĐENI KRALJEVSKI: Zlatni olimpijci Kine dobili na poklon luksuzne automobile!

U Kini su izgleda zadovoljni postignutimna OI, a koliko cene rezultate svojih atleta najbolje pokazuje gest automobilske kompanije

Objavljeno:

Kina je na kraju takmičenja na Olimpijskim igrama u Tokiju bila druga najbolja nacija - iza SAD koje su imale ukupno 113 medalja, a ispred azijskog giganta su se našle zahvaljujući jednoj zlatnoj medalji više (39 prema 38).

Ipak, u Kini su izgleda zadovoljni postignutim a koliko cene rezultate svojih atleta najbolje pokazuje gest automobilske kompanije Hongqi.

On isu odlučili da svakog osvajača zlatne medalje nagrade luksuznim automobilom Hongqi H9 - svoj najbolji model, limuzinu u klasi modela poput Audi A6, BMW serije 5 i Mercedes-Benz E.

Hongqi, Hongqi H9
foto: Profimedia

H9 vredi 369.800 jena ili 57.000 američkih dolara, a moći će da ga voze i srebrni i bronzani olimpijci Kine - ali ga za razliku od šampiona neće imati u svom vlasništvu.

S obzirom da su neke zlatne medalje osvojene u timskim sportovima, ukupno 52 automobila su poklonjena "zlatnim" sportistima, a na upotrebu data 32 "srebrnim", a 19 "bronzanim" atletama.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.