MARIJA NA DEVETOM MESTU: Finale u bacanju koplja je daleko...
Foto: Profimedia

šteta

MARIJA NA DEVETOM MESTU: Finale u bacanju koplja je daleko...

Mlada Novosađanka je prethodno najbolji rezultat imala na Evropskom prvenstvu u Berlinu, gde je zauzela 11. mesto

Objavljeno: 04:05h

Šteta, čini se da Marija Vučenović neće uspeti da izbori plasman u finale u bacanju koplja na Olimpijskim igrama. Naša atletičarka imala je najbolji hitac od 58,93 metara, što je bilo dovoljno za deveto mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi, a ukupno 12 takmičarki ide dalje.

Na osnovu norme (63,50 metara) plasman dalje obezbedila je samo Marija Andrejčuk iz Poljske rezultatom od 65,24 metra. Sve ostale takmičarke su koliko-toliko ugrožene, mada je realno da se Litl iz Australije (62,37 metara), Lju iz Kine (61,99 metara), pa i Palmeika iz Letonije sigurno plasiraju u finale (60,94 metara).

Marija Vučenović
foto: Profimedia

Što se tiče rezultata naše atletičarke, oni su bili bolji iz serije u seriju, ali na kraju nažalost nedovoljni da se prebaci barem granica od 60 metara. U prvoj seriji je dobacila do 54,61 metra, u drugoj je došla do 57,73 metra, dok je u trećoj imala 58,93 metra.

Mlada Novosađanka je prethodno najbolji rezultat imala na Evropskom prvenstvu u Berlinu, gde je zauzela 11. mesto. Atletikom je počela da se bavi sa samo 11 godina, a interesantno je da je studirala u Sjedinjenim Američkim Državama.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.