VASIĆ ODAHNUO: Imao sam strah, ipak nismo trenirali skoro 2 nedelje!
Miloš i Sonja Vasić, Foto: Starsport©

olimpijske igre, dan 2.

VASIĆ ODAHNUO: Imao sam strah, ipak nismo trenirali skoro 2 nedelje!

Srpski dvojac bez kormilara, Miloš Vasić - Martin Mačković, izborio je plasman u polufinale

Objavljeno:

Veslač Miloš Vasić rekao je danas da je srpski dvojac bez kormilara dobro počeo takmičenje na Olimpijskim igrama u Tokiju i da sa više samopouzdanja dočekuje polufinale.

- Mislim da smo na dobar način otvorili takmičenje. Imao sam strah kako će se sve što smo proživeli odraziti na trku, ipak nismo trenirali skoro dve nedelje - rekao je Vasić, prenosi Olimpijski komitet Srbije.

- Bitno je da smo direktno u polufinalu, na dobrom smo putu i sa više samopouzdanja dočekujemo polufinale. Ne razmišljamo o rivalima, fokusirani smo na sebe i na svoje veslanje - dodao je on.

Srpski dvojac bez kormilara, u sastavu Miloš Vasić i Martin Mačković, plasirao se danas u polufinale Olimpijskih igara u Tokiju.

Miloš Vasić, Martin Mačković
foto: Beta

Vasić i Mačković su u prvoj kvalifikacionoj grupi zauzeli treće mesto s rezultatom 6:43,18 minuta, što je bilo dovoljno za direktan plasman u polufinale.

Oni su sjajno odveslali trku, s obzirom da prve dve nedelje jula nisu mogli ni da izlaze na vodu, ni da treniraju zajedno nakon što je Vasić bio pozitivan na koronavirus po dolasku u Tokio.

Vasić i Mačković su sporije ušli u trku, bili su peti posle 500 metara, ali su na polovini staze pretekli posade iz Španije i Južne Afrike i do kraja zadržali treću poziciju koja ih je odvela direktno u polufinale.

Martin Mačković je naveo da je karantin ostavio traga na formu, ali da postoji način da se i to prevaziđe.

- Trebalo nam je malo vremena da se uveslamo u prethodnim danima. Zadovoljni smo trkom, imamo šanse za plasman u finale. Start nam je danas možda bio malo lošiji, ali ispravićemo sve do sledeće trke - rekao je Mačković.

Polufinalne trke na programu su u utorak.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.