Kajak klub “Val” iz Sremske Mitrovice: Ovogodišnja nada Bojan Zdelar (21) brani boje Srbije i ima svoj debi na OI
Kajak klub "Val", Foto: Promo

klub šampiona

Kajak klub “Val” iz Sremske Mitrovice: Ovogodišnja nada Bojan Zdelar (21) brani boje Srbije i ima svoj debi na OI

Sremska Mitrovica kao grad na reci neguje sve sportove na vodi, ali Kajak klub “Val” je iz ove oblasti naširoko poznat

Objavljeno:

Kajak klub “Val” iz Sremske Mitrovice je osnovan 1949. godine, a od tada do danas se članovi ovog kluba gotovo uvek penju na pobednička postolja i na domaćim i na inostranim takmičenjima. Put do najboljih rezultata nije lak, zato ovaj Klub neguje tradiciju dobrog pedagoškog rada trenera sa decom i mladima. Traži se disciplina, rad je naporan, ali se trud gotovo uvek isplati.

Sremska Mitrovica kao grad na reci neguje sve sportove na vodi, ali Kajak klub “Val” je iz ove oblasti naširoko poznat. Klub je i u staroj Jugoslaviji bio među pet najboljih, a u poslednjoj deceniji, puno je mladih uzdanica koji su svojim rezultatima obradovali Mitrovčane.

1 / 4 Foto: Promo

Tako je i na ovogodišnjim Olimpijskim igrama, gde će svoj debi imati kajakaš “Vala” Bojan Zdelar. Zdelar će se takmičiti u jednosedu na 200 i 1000 metara, a u svojoj kategoriji biće najmlađi. Prilikom svečanog ispraćaja članova Reprezentacije Srbije u kajaku na Igre u Tokio, Zdelar je rekao: “Čast mi je što sam deo Olimpijskog tima Srbije sa samo 21 godinom. Naporno smo se trenirali, svi smo izuzetno dobro pripremljeni i idemo tamo da se borimo za što bolji plasman”.

Još jedno olimpijsko odličje svakako će posebno zasijati u istoriji Kluba, ali bez obzira na Zdelarove rezultate svi su složni u jednom, sam plasman ovako mladog sportiste već je ogroman uspeh. Zato se mladi Zdelar već upisao u sportsku istoriju Kajak kluba “Val”.

01:48

NA 40 STEPENI RADE CEO DAN: Radnici na vrelom suncu 12 sati, pauze samo za doručak!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.