EPIDEMIJA UTICE I NA SRBE U TOKIJU: RTS narednih dana izveštava smanjenim kapacitetom
Foto: Profimedia

NEPRIJATNA VEST

EPIDEMIJA UTICE I NA SRBE U TOKIJU: RTS narednih dana izveštava smanjenim kapacitetom

Skoro polovina ekipe koja se nalazi u Tokiju morala je odmah da se uputi u karantin

Objavljeno:

Ekipa Radio-televizije Srbije će u smanjenom kapacitetu izveštavati sa Olimpijskih igara u Tokiju. Ovu neprijatnu vest ekspediciji našeg javnog medijskog servisa javili su organizatori u Japanu, a za sve je kriv SARS-CoV-2 tip koronavirusa.

Naime, delegaciji RTS-a javljeno je da je u avionu kojim je doputovala u Tokio 19. jula "jedna osoba bila pozitivna na koronu". Iako ta osoba nije imenovana, skoro polovina ekipe Radio-televizije Srbije morala je odmah da se uputi u karantin.

Kako je javio javni medijski servis Srbije, svi "članovi delegacije RTS-a su vakcinisisani pre odlaska u Japan, svi su četiri puta bili negativni na korona-testiranjima po dolasku u Tokio, ali - propisi su propisi, i karantin je bio neophodan".

Nisu poznata imena članova delegacije kojima je naređeno da budu u karantinu, ali ono što je dobro jeste da se svi osećaju dobro. Izveštačima RTS-a će u narednim danima pomoć prilikom praćenja Olimpijskih igara u Japanu pružati kolege koje su ostale u Beogradu.

Ukupan broj zaraženih koji su povezani sa Olimpijskim igrama porastao je sa 10 novih na 132. Kompletan raspored nastupa srpskih sportista možete pogledati ovde.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.