FILIPOVIĆ HOĆE DA SE NA PRAVI NAČIN OPROSTI OD REPREZENTACIJE: "Svima nam je cilj da ostavimo srce u bazenu"!
Foto: Starsport©

kapitenski

FILIPOVIĆ HOĆE DA SE NA PRAVI NAČIN OPROSTI OD REPREZENTACIJE: "Svima nam je cilj da ostavimo srce u bazenu"!

U Tokiju je još veća konkurencija

Objavljeno: 15:38h

Kapiten vaterpolista Srbije Filip Filipović, razgovarao je sa novinarima uoči starta Olimpijskih igara u Tokiju.

On je rekao da bi bilo idealno kada bi naši momci ponovili uspeh iz Rija 2016. godine.

- Znamo kakav smo pritisak stavili sebi u Riju, ova generacija imala je imperativ osvajanja zlata i sada kad se opraštamo bilo bi idealno da ponovimo taj uspeh. Znali smo svi da po kvalitetu i prikazanim utakmicama i rezultatima, logičan sled jeste da se u Riju završi kako jeste, hvala Bogu. Ali znamo i svi kako je počelo. Zahvaljujući nama pre svega, bili smo najveći krivci, zagorčali smo sebi put do četvrtfinala. Voleo bih da se sve ponovi, ali u sportu se ne ponavlja tako lako - izjavio je Filipović na zvaničnoj konferenciji srpskog olimpijskog tima u Tokiju.

On je dodao i da je svestan da je ovo poslednja velika šansa ove gdneracije.

- Većina nas će završiti reprezentativne karijere posle ovoga i svima je cilj da ostavimo srce u bazenu i pokažemo sve. Nismo jedini koji se pitaju na turniru. U Tokiju je još veća konkurencija, neće biti lako, s obzirom na to da nam je poslednjih osam utakmica. Želimo da svaki sekund bude vredan toga i nemamo šta da izgubimo - kaže Filip.

Filip Filipović
foto: Starsport©

Kada je u pitanju startni duel protiv Španije, koja je u poslednje vreme dobijala neke važne utakmice, Filipović je istakao da nisu bauk.

- Dosta je bilo priče o Špancima, sjajna su generacija sa impozantnim rezultatima poslednjih godina, ali još ništa nisu osvojili i to je generacija koja dolazi. Imali smo sa njima par utakmica koje smo mogli da okrenemo, ali to je prošlost, nebitno. Spremni smo, videćemo koliko - istakao je Filipović.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.